Alerta cu bombă de la Curtea de Apel Bucureşti este falsă. Procesul Elenei Udrea se va relua

26-01-2021 11:06


Alerta cu bombă de la Curtea de Apel Bucureşti e...
Alertă cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Pr...

Ameninţarea cu bombă de la sediul Curţii de Apel Bucureşti s-a dovedit falsă, a anunţat, marţi, Poliţia Capitalei.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 10:40, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin 112 de către un bărbat despre faptul că la Curtea de Apel Bucureşti se află un dispozitiv exploziv.

Clădirea a fost evacuată, iar la faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR, care a efectuat verificări specifice. Au venit şi pirotehniştii Serviciului Român de Informaţii.

"Aspectele semnalate prin apelul 112 nu se confirmă", a anunţat, ulterior, Poliţia Capitalei.

Printre cei evacuaţi s-a aflat şi Elena Udrea, care urma să participe la ultimul termen al judecării dosarului privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Magistraţii au decis suspendarea procesului, iar toate persoanele au fost evacuate în afara sediului Curţii de Apel Bucureşti, urmând ca dezbaterile să se reia în jurul orei 14:00.

Pentru ce este judecată Elena Udrea

 

În iulie 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu şi jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte), potrivit Agerpres.

În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor, iar Dan Andronic - de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

În dosar mai sunt judecaţi Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO