Al optulea caz de coronavirus în România, în judeţul Olt. Ce legătură are cu cazul din Suceava

Ultima actualizare: 06-03-2020 17:30

În urma testelor, a fost depistat al optulea caz de infectare cu coronavirus din România.

Autorităţile au anunţat vineri al optulea caz de coronavirus, în judeţul Olt. Este vorba despre un bărbat de 51 de ani care a intrat în contact cu cazul de la Suceava, călătorind cu acelaşi autocar care venea din Italia. El va fi internat la Craiova.

Iniţial, autorităţile anunţaseră că este vorba despre o femeie Ulterior, a fost transmisă următoarea rectificare: 

Este vorba de un bărbat de 51 ani, din Olt, care a călătorit din Italia în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia.

Bărbatul nu prezintă simptome specifice, se afla în izolare la domiciliu din 29 februarie a.c. și va fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova.

Până acum, 13 români au fost infectați cu noul coronavirus: doi în Japonia, pe nava Princess Diamond, trei în Italia, și 8 în țară: cel anunţat vineri, un tânăr de 25 de ani din Gorj, o femeie de 38 de ani, un bărbat de 47 și nepotul lui de 16 ani din Timișoara, și un bărbat de 71 de ani din Suceava. Cinci dintre cei infectaţi s-au vindecat deja.

 În acest moment, în România peste 20 de persoane sunt în carantină şi peste 12.000 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO