Autorul crimelor din Onești va fi plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Dată publicare: 08-03-2021 19:58
Dată actualizare: 08-03-2021 19:58


Autorul crimelor din Onești va fi plasat în ares...
Autorul crimelor din Onești va fi plasat în ares...

Cei doi soți implicați în dubla crimă de la Onești au premeditat totul. Este concluzia pe care procurorii au făcut-o publică luni.

Anchetatorii spun că atât Gheorghe Moroșan cât și partenera lui au plecat de acasă cu gând de răzbunare. Suspectul a fost arestat preventiv luni. Între timp, o nouă înregistrare dezvăluie dramatismul intervenției forțelor de ordine. Atenție, vă avertizăm că urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

Un martor i-a surprins pe agenți în timp ce încercau să intre în apartamentul în care se aflau Gheorghe Moroșan și cei doi muncitori pe care este acuzat că i-a omorât.

Potrivit procurorilor, pe 1 martie, după ce au aflat că cele două victime sunt în fostul lor apartment din Onești, soții Moroșan au plecat spre oraș.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău: „...cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil.”

Anchetatorii spun că Gheorghe Moroșan a luat din casă cuțitul, apoi s-a oprit la un magazin de unde a cumpărat bridele cu care a legat mâinile victimelor. În hanorac avea spray cu piper.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău: „Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile {...} lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său.

După ce a sunat la 112, suspectul și-a dus victimele în balcon și a amenințat și de aici că va comite teribila faptă. S-a întors și i-a atacat pe muncitori cu cuțitul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău: „În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână".

Bărbatul va fi plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

 

Suspectul a fost audiat din nou luni. Pe numele lui a fost emis apoi un mandat de arestare în lipsă. Când starea de sănătate o va permite, individul va fi dus în spatele gratiilor.

Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Bacău: „Pacientul a fost transferat de pe ATI, pe secția de Chirurgie, operat de cadrele medicale, are voie să mănânce și mâncare gătita, este conștient, este detubat și rămâne, în continuare, în monitorizare la unitatea noastră, întrucât la ora actuală el nu poate merge singur pe picioare.”

Soția lui Gheorghe Moroșan este, la rândul ei, în arest.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.


VIDEO PROTVPLUS.RO