Aglomeraţie uriaşă pe Otopeni: oamenii vin cu 2 ore înainte, dar tot pierd avionul


Ultimul update: Miercuri 21 August 2019 07:02
Data publicarii: Miercuri 21 August 2019 07:01
Categorie: Stiri actuale

Sunt zile care încep cu nervi pentru mii de români care au programate zboruri de pe cel mai mare aeroport al ţării.

Oamenii se plâng că pierd avioanele din cauza cozilor uriaşe de la ghişee. Cei care ajung în faţa porţilor de îmbarcare după ce acestea se închid sunt trimişi să facă plângere la aeroport şi pierd banii pe bilete. Autorităţile au promis soluţii de automatizare care ar grăbi procesul, dar acestea întârzie până vara viitoare.

Doi tineri spun că din cauza cozilor de pe aeroport au ajuns cu zece minute după închiderea porţii de îmbarcare, la ora 6 şi 40 de minute. Ghinion, n-au mai avut acces la zborul WizzAir din Bucureşti spre Veneţia.

A urmat acest dialog:

- Ați stat la coadă la...
- La verificare pașapoarte.
- Acolo am stat și ce să vorbesc cu femeia aia?
- Acolo mergeți și faceți reclamație. Unde este vina noastră? Noi am așteptat cât s-a putut. Mai aveți puțin și mă și bateți.
- Nu vă bat, dar îmi dați dumneavoastră 1.700 de lei?
- Domnule, s-a închis poarta de îmbarcare, nu mă interesează unde ați stat.
- Dar nu vi se pare normal ca tot dumneavoastră să țipați la mine...
- Dacă veneați cu 3 ore înainte...
- Cum adică cu trei ore înainte, doar nu vreți să vin aici la ora 01.00, când eu am zbor la ora 07.00.
- Ok, vreau să chemi poliția.

Compania WizzAir nu a comentat deocamdată situaţia celor doi călători. E cert însă că începând cu ora 3 dimineaţa, aeroportul Otopeni este neîncăpător, iar cozile de la ghişee sunt uriaşe.

 

Soluţia autorităţilor pentru aglomeraţia pe Otopeni

 

O soluţie pentru înghesuiala de pe aeroportul Otopeni ar fi instalarea unor dispozitive automate unde chiar călătorii ar putea să-şi scaneze paşapoartele. Este vorba de o soluţie mult mai rapidă decât ghişee cu personal uman. Din păcate vom avea de aşteptat până când cele 6 porţi automate pentru scanarea paşapoartelor biometrice vor fi instalate aici pe aeroport.

Potrivit poliţiei de frontieră, licitaţia pentru cele 6 porţi automate de îmbarcare este în desfăşurare, iar dacă totul va decurge conform planurilor, acestea vor apărea vara viitoare. Reprezentanţii aeroportului nu au comentat situaţia cozilor, însă la începutul sezonului într-un comunicat le-au recomandat pasagerilor să se prezinte cu 3 ore înainte de îmbarcare ca să nu piardă avionul.

VIDEO PROTVPLUS.RO