Deși geroasă, ziua a fost veselă la munte, unde turiștii s-au bucurat până în ultima clipă de cel mai aglomerat weekend din acest sezon. Din nou, spre stațiuni, mașinile au stat în coloană. Iar pe pârtii, jandarmii au patrulat în permanență.

 

Încolonați în fața instalaţiilor pe cablu, schiorii şi-au aşteptat rândul, răbdători. Cum iarna i-a răsplătit în sfârşit cu zăpadă excelentă, turiştii s-au desprins cu greu de pârtie. Tot acolo au aterizat, de nicăieri parcă, personaje inedite.

Toate bune și frumoase pentru turiști, dar pe jandarmi, dacă-i întrebi, au avut o zi infernală.

„Haideţi, vă rog frumos, fără schiuri acolo. Sunteţi aici pe pârtie, e periculos pentru dumneavoastră, vin schiorii, vă rog să treceţi pe partea dreaptă!” se aud indicațiile jandarmilor.

În Masivul Postăvaru, peisajul i-a răsplătit pe cei care au avut răbdarea și...puterea să ajungă în vârf. Nu e deloc ușor să te miști, la -15 grade Celsius.

„Eu fac drumeţii, acum am scos-o pe fiica mea care nu prea a prins gustul şi încerc să o molipsesc. N-am de gând să mint: e un peisaj pentru care merită un pic de mişcare” spune o turistă.

Reporter: De unde sunteţi?
Turist: „Din Tecuci!”
Reporter: Şi aveţi zăpadă acolo?
Turist:Foarte puţin! Aici e un peisaj foarte frumos, ne distrăm!”

Tot pe pârtie, în Poiana Brașov, salvamontiștii au avut doar astăzi 20 de intervenții - un record de sezon. În jumătate dintre cazuri, a fost nevoie și ambulanță.

Pentru turişti, după distracţie a urmat o notă de plată mai greu de suportat. Blocajele din trafic.