Vremea azi, 17 ianuarie. Ger în toată țara, temperaturile ajung și la aproape -20 de grade

17-01-2021 08:22


Astăzi ne-așteaptă încă o zi foarte rece, cu ger dimineața, mai ales în nord și centru și ninsori trecătoare prin vest și pe la munte. Maximele pornesc de la - 9 grade în depresiuni și se opresc pe la zero grade în sud-vestul țării.

 

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici zărim un pic și soarele, dar se face mai frig decât ieri.

Pe la amiază vor fi în jur de - 3 grade, iar vântul va sufla mai tare în zona litoralului, așa că vom resimți valori mai scăzute de atât.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem vreme schimbătoare, poate 2...3 fulgi de zăpadă și temperaturi extrem de scăzute. O să mai ningă puțin și pe timpul nopții, iar maximele vor ajunge pe la - 2 grade.

Foarte frig va fi și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Pe aici avem o dimineață geroasă, destul de mulți nori și condiții de fulguială. La orele prânzului se ating - 3 grade, iar peste noapte vântul devine mai insistent.

Frigul va fi greu de îndurat și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Gerul persistă la începutul zilei și revine în noaptea următoare, iar maximele ajung pe la - 7 grade. Mai sunt ceva condiții de ninsoare slabă, dar se arată și soarele, din când în când.

În ținuturile vestice găsim atmosferă închisă și rece, temperaturi negative toată ziua și câteva ninsori slabe, în unele zone. La noapte, temperaturile coboară pâna la - 11 grade și apar condiții de ceață și chiciură.

În zona Transilvaniei o să fie și mai rău. În depresiuni avem un ger năprasnic dimineața și noaptea și - 9 grade pe la prânz. E posibil să mai ningă puțin pe la munte, iar vântul mai are unele răbufniri pe creste.

În Oltenia avem vreme ceva mai bună, soare cu nori și temperaturi mai suportabile decât în celelalte zone. Pe aici se atinge maxima națională, de zero grade, la Drobeta-Turnu Severin. La noapte însă o să fie Ger și aici, iar spre dimineață s-ar putea să apară ceața.

În ținuturile sudice, norii se mai risipesc, dar frigul rămâne principala problemă. O să avem maxime negative, iar peste noapte se instalează gerul și temperaturile coboară până la - 13 grade în dealurile Munteniei.

La noapte, gerul cuprinde majoritatea zonelor, iar în depresiunile din estul Transilvaniei temperaturile pot cobori sub - 17 grade. O să ningă puțin în nord, nord-est și centru, iar spre dimineața, în zonele joase, o să fie condiții de ceață și chiciură.

Vântul continuă să sufle tare pe crestele montane și pe litoral, dar se intensifică și în nordul Moldovei.

 

Vremea în țară

 

Și luni o să fie foarte frig și o să avem o dimineață geroasă în cea mai mare parte a țării. Norii apar frecvent în jumătatea nordică, iar prin Transilvania, Moldova și la munte vin și câțiva fulgi de zăpadă.

În schimb, în ținuturile sudice domină atmosfera cu soare, iar temperaturile pornesc de la - 9 grade în depresiuni și pot ajunge la zero grade în sudul extrem și în sud-vest.

Marți: Tot vreme foarte rece și o dimineață geroasă aproape peste tot. Prin vest, nord și centru se mai adună norii și o să ningă slab, după lăsarea nopții. În rest, cerul va fi mai mult senin.

Miercuri, temperaturile încep să crească și o să avem soare și vreme bună în jumătatea sudică și fulguieli trecătoare prin nord. Dimineața, pe la câmpie apare ceața, iar maximele devin pozitive în multe zone din țară.

 

Vremea în București

 

În București, astăzi se arată puțin soarele, dar atmosfera rămâne foarte rece și maxima ajunge pe la - 2 grade. Urmează o noapte geroasă, cu - 10 grade în centru însă la marginea orașului se vor înregistra - 12 grade.

Luni avem o zi însorită, dar cu temperaturi extrem de scăzute și - 1 grad pe la prânz. Noaptea revine gerul, iar în cartierele de la periferie se ating - 14 grade.

La fel va fi și marți: soare, un frig pătrunzător și o maximă de - 1 grad.

În noaptea următoare temperatura se apropie din nou de pragul gerului și apar condiții de ceață.

Și miercuri dimineața o să fie foarte frig, însă peste zi temperaturile încep să crească. Cerul se păstrează curat și maxima ajunge pe la 2...3 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, temperaturile continuă să scadă și gerul persistă chiar și pe timpul zilei. Mai apar și câteva ninsori slabe, în special în Carpații Orientali, iar vântul suflă tare în zona înaltă din Meridionali și Carpații de Curbură.

Pe șosele se poate forma poleiul, așa că mare atenție dacă porniți la drum.

Vreme geroasă avem și luni, înnorări și fulguieli trecătoare, dar și un vânt mai intens, la altitudini mari.

Marți, temperaturile cresc ușor, dar tot o să fie foarte frig. Noaptea se instalează din nou gerul și o să ningă slab prin Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Miercuri se mai încălzește puțin, însă vremea rămâne rece, mai ales în prima parte a zilei. Mai apar ceva înnorări și fulguieli trecătoare, iar vântul se intensifică în majoritatea masivelor.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO