Ordonanta de retinere a lui Adriean Videanu a EXPIRAT. Judecatorii decid in aceasta noapte daca il aresteaza preventiv

30-01-2015 20:31


Adriean Videanu si-a petrecut noaptea de joi spre vineri in arestul politiei. El a fost retinut joi seara, pentru 24 de ore.

UPDATE 19:00 Ordonanta de retinere a lui Adriean Videanu a expirat in jurul orei 19. Acesta este audiat in continuare la ICCJ, o decizie in acest caz urmand sa fie luata in cursul acestei seri.

PDATE 16:15 Adriean Videanu a ajuns la sediul ICCJ, unde urmeaza sa afle daca va ramane sau nu in arest preventiv.

Fostul ministru al Economiei este cercetat pentru acuzatii de coruptie in noul dosar in care e vizata si fosta sefa DIICOT Alina Bica. Potrivit anchetatorilor, ar fi convins-o pe Bica sa comita o ilegalitate, pentru ca el sa isi salveze o parte din averea pusa sub sechestru, intr-un dosar de subminare a economiei nationale.

Dupa trei ore petrecute la DNA, Adrian Videanu s-a ales cu o ordonanta de retinere pentru 24 de ore, sub acuzatia de complicitate la abuz in serviciu. El este acuzat ca ar fi convins-o pe Alina Bica sa ii ridice un sechestru instituit asupra unui numar de 88 de actiuni la Titan Mar, fabrica lui de marmura, ca sa le vanda, facand ca masurile asiguratorii din dosarul Romgaz sa ramana fara eficienta.

In septembrie 2013, Adriean Videanu era anuntat ca averea i-a fost pusa sub sechestru.

Reporter: Va deranjeaza faptul ca vi s-a pus intreaga afacere sub sechestru?

Adriean Videanu: Pe mine nu ma deranjeaza absolut nimic, atata timp cat ma consider nevinovat.

Reporter: Ati incercat sa instrainati proprietati sau actiuni...

Adriean Videanu: Doamne fereste... Nu, niciodata!

Subalternii Alinei Bica de la DIICOT il cercetau pe Adrian Videanu in dosarul lui Ioan Nicolae pentru ca, in calitate de ministru al Economiei, ar fi acceptat sa furnizeze catre companiile omului de afaceri gaze subventionate, desi acesta nu avea dreptul. Initial, prejudiciul era estimat la 120 de milioane de euro. Dupa expertiza, paguba pe care ar fi suferit-o statul ar fi ajuns la 11 milioane de euro, iar averile suspectilor, inclusiv ale lui Videanu si Niculae, au fost puse sub sechestru.

Adriean Videanu va ajunge astazi la instanta suprema cu propunere de arestare preventiva.

In acelasi dosar, a mai fost retinut un fost consilier al Alinei Bica. Vineri, si el si Adriean Videanu vor ajunge la instanta suprema cu propunere de arestare preventiva.

VIDEO PROTVPLUS.RO