Adolescentul care s-a electrocutat, în comă indusă. Ce spune fratele său

×
Codul embed a fost copiat

Alexandru, adolescentul care s-a electrocutat pe podul CFR Herăstrău, din Capitală, a fost transferat luni la un Spital Militar, din Belgia.

Starea lui este extrem de gravă şi are răni cumplite pe mare parte din corp. La fel ca mulţi alţi inconştienţi, băiatul a riscat totul pentru o fotografie cu el la înălţime. La rândul lui, prietenul care i-a sărit în ajutor este îngrijit în spitalul de Arşi din Capitală.

Alexandru Rebeja a fost transferat la Spitalul Militar din Bruxelles cu o aeronavă militară. Are arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, însă căile aeriene nu i-au fost afectate. Iniţial a fost internat la Grigore Alexadrescu, unde medicii l-au operat duminică seară. Fratele lui mai mare, Ştefan, l-a însoţit în Belgia şi îi este alături la spital.

Ştefan Rebeja: "I-au făcut CT din nou cu toate că făcuse şi în România. E în comă indusă pentru că sunt durerile prea mari. Peste noapte a decurs bine, a avut tensiune anormală, în avion a decurs bine, medicii ăştia au fost foarte buni."

Alexandru învaţă la liceul Dinu Lipatti şi este pasionat de dans sportiv şi actorie. Avea spectacole, alături de fratele său la teatrul Stela Popescu din Capitală. Pentru el, Ştefan a participat la emisiunea "Dansez pentru tine". Voia să-i asigure un viitor mai bun.

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Nimeni din familie nu îşi explică de ce tânărul a căzut pradă tentaţiei de a-şi face un selfie la înălţime, într-un loc atât de periculos.

În urmă cu câţiva ani, podul pe care este calea ferată era folosit drept scurtătură pentru cei care voiau să traverseze lacul din parcul Herăstrău. Între timp autorităţile au construit această pasarelă şi practic nu mai exista niciun motiv pentru a urca pe acel pod.

Adolescentul s-a urcat pe arcadă. Tensiunea pe linia de contact este însă de 27.000 V şi chiar dacă nu a atins firele, s-a creat un câmp electric. Corpul tânărului a devenit un parastrăsnet şi aşa s-a format un arc electric.

Alexandru este cel de-al 7 lea mare ars transferat în acest an în străinătate. Iar acest lucru păstrează deschisă discuţia despre faptul că România nu poate îngriji aşa cum se cuvine astfel de răniţi.

La noi sunt doar 13 paturi pentru marii arşi: 11 în Capitală, la Spitalul Floreasca, şi Spitalul de Arşi şi 2 în Braşov. Îngrijirea unui astfel de bolnav presupune şi câteva luni de spitalizare, aşa că cele 13 locuri sunt mai tot timpul ocupate.

Deşi sunt promise de 4 ani, secţiile din Timişoara şi Iaşi nu sunt funcţionale. Ministrul Sănătăţii spune că acestea vor fi date în folosinţă în această toamnă, după ce va ajunge şi a doua tranșă de echipamente.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: "Martie 2015 - acesta a fost momentul în care proiectele puteau să demareze. În 2018 s-au semnat contractele pentru furnizarea a 6 tipuri de echipamente. 3 aprilie 1019 s-au semnat încă 6 contracte pentru echipamente cu livrare în iulie-august pentru că acceptanța a fost abia în mai."

Şi tot de 4 ani se vorbeşte despre alte 4 centre noi pentru marii arşi: 2 în Bucureşti, la spitalul Grigore Alexandrescu şi Spitalul Bagdasar şi alte 2 în Târgu Mureş şi Timişoara. Abia anul acesta au fost semnate contractele pentru studiile de fezabilitate şi proiectare, iar lucrările ar putea începe anul viitor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Și-a pierdut viața pentru o poză. Ce i-a spus prietenei sale la scurt timp înainte să moară
Și-a pierdut viața pentru o poză. Ce i-a spus prietenei sale la scurt timp înainte să moară

O adolescentă de 15 ani da murit, după ce a căzut în gol de la o înălțime de aproape 30 de metri.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.