Acuzatii grave la spitalul din Galati. Un barbat a murit sub ochii medicilor dupa ce ar fi luat un virus din spital

Ultima actualizare: 27-03-2016 07:03

Un barbat din Galati care s-a internat cu o banala spondiloza a murit dupa trei saptamani de spitalizare.

Analizele au aratat clar o infectie cu virusul gripal AH1N1, iar sotia pacientului sustine ca boala a fost luata din spital, asa ca a depus reclamatii la Parchet, Avocatul Poporului si DSP.

Conducerea spitalului sustine insa cu tarie ca este imposibil ca barbatul sa fi luat gripa din unitatea medicala.

Costel Hagiu avea 42 de ani si era un barbat in putere. A mers pe picioarele lui la spital, pe 15 februarie, dupa cum povesteste sotia. Pe 21 februarie, cat era inca internat, a inceput sa faca febra, sa aiba dureri insuportabile de cap si sa isi piarda pofta de mancare. In cateva zile, starea lui de sanatate s-a deteriorat atat de grav incat a fost transferat in sectia de terapie intensiva.

Medicii s-au gandit si la un virus gripal si au trimis probe la institutul Cantacuzino, de unde au primit confirmarea imbolnavirii cu AH1N1.

Din pacate omul a murit, iar sotia lui a depus reclamatii la mai multe insitutii si cere sa i se faca dreptate. Femeia crede ca sotul ei s-a imbolnavit in spital, lucru pe care medicii il neaga.
Pentru ca nu mai avea de lucru, barbatul s-a gandit sa incerce sa isi faca un dosar de pensionare pe caz de boala pentru ca, de doi ani, il supara o spondilita anchilozanta. Atunci a decis sa se interneze in spital. Se intampla pe 15 februarie..

Ionica Hagiu, sotia barbatului decedat: "Cand am venit la el la spital, doamna doctor Pavel mi-a zis ca e posibil sa fie o mica pneumonie, dar sa nu-mi fac probleme, ca se trateaza si poate merge si acasa."

De pe 21 februarie insa, situatia a inceput sa se complice: pacientul a inceput sa aiba febra, dureri de cap, apoi sa se simta tot mai rau. Dupa cateva zile, a fost dus la terapie intensiva, apoi medicii au anuntat decesul.

Reporter: "De unde credeti ca a luat virusul?
Ionica Hagiu, sotia barbatului decedat: Numai de aici, din spital.
Reporter: Erau multi pe sectie?
Ionica Hagiu, sotia barbatului decedat: Cate doi in pat, primele doua, trei zile, de la internare, au stat cate doi in pat. Sa se faca dreptate si sa se spuna de unde putea colecta acest virus care i-a distrus viata si lui, si mie."

Dr Valentin Boldea, comisia de Malpraxis: "Dupa cum reiese din certificatul constatator al decesului, decesul ar fi fost cauzat de o infectie cu virusul gripal AH1N1."

Liliana Iordachescu, purt de cuv DSP Galati: "A fost un element care a determinat slabirea organismului si accentuarea problemelor sale medicale. El a fost internat cu spondiloza, doamna. Asta este diagnosticul de internare in spital. Nu cunosc diagnosticul de internare, aici luati legatura cu cei de la spitalul judetean."

Conducerea spitalului din Galati nu a raportat, insa, anul acesta niciun caz de deces ca urmare a imbolnavirii cu gripa. Mai mult, managerul sustine ca boala a fost luata din alta parte.

Dr Mihaela Debita, manager Spitalul Clinic de Urgenta Galati: "Nu am avut pe nicio sectie din spital cazuri de gripa internate si confirmate. Nu am linc epidemiologic pe caz de boala in spital sub nicio forma."

Revoltata de moartea sotului, vaduva a depus reclamatii la Parchet, la Avocatul Poporului si la Directia de Sanatate Publica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO