Acuzatii de pedofilie in Armata romana. Ce le-ar fi facut un sergent mai multor eleve, dupa ce s-a intors din Afganistan

Ultima actualizare: 06-05-2016 06:37

Magistratii militari care vor decide daca trimit sau nu dupa gratii un fost veteran din Afganistan acuzat de corupere sexuala cer un experiment judiciar fara precedent in justitie.

Asa ca au cerut ca fetitele ademenite de acest individ sa mearga in locul in care s-au consumat faptele.

Sergent Major Ginel Temelie: "N-am nenorocit pe nimeni, sunt nevinovat."

Fostul veteran de razboi sergentul major Ginel Temelie neaga ca dupa ce s-a intors din teatrul de operatiuni ar fi abordat cateva eleve de scoala generala si, sub pretextul ca le va selectiona intr-o echipa de handbal, le-ar fi ademenit in zone ferite, unde s-ar fi dezbrcat si le-ar fi obligat sa ii priveasca gesturile obscene.

In prima instanta, militarul care inca activeaza in Armata romana a fost gasit vinovat si condamnat la zece luni de inchisoare, cu amanarea executarii pedepsei. Pedeapsa i-a nemultumit pe procurorii militari, iar dosarul a ajuns in fata instantei superioare.

Judecatorii Curtii militare de apel vor sa se convinga de adevar cu ochii lor, si nu doar pe baza probelor din dosar, asa ca vor merge la locul in care ar fi avut loc faptele. Iar cand vor lua decizia, o vor face in cunostinta de cauza.

Sergentul major Ginel Temelie este angajat al Batalionului 280 din cadrul Brigazii de Infanterie Mecanizata Focsani si a fost in mai multe misiuni in Afganistan. A scapat teafar de fiecare data, insa psihologii nu exclud ca el sa fi fost marcat de cele vazute acolo.

Sergent Major Ginel Temelie: "N-are nicio legatura cu Afganistan. E un fals, totul e un fals."

Curtea Militara de Apel ar putea da o decizia definitiva in acest caz pana la sfarsitul lunii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO