"Acum inteleg de ce plang toti oamenii de aici". Reportaj emotionant de sub zapada

Dată publicare: 14-02-2012 18:37
Dată actualizare: 06-11-2012 01:45


"Acum inteleg de ce plang toti oamenii de aici". R...
"Acum inteleg de ce plang toti oamenii de aici". R...

Corespondentii Stirilor Pro Alex Dima si Cristian Corchis au incercat pe parcursul a 24 de ore sa vada cum fac fata situatiei familiile de sinistrati din Buzau.

Oricat de sincere ar fi cuvintele si de emotionante imaginile, nu poti transmite cu adevarat ce simte un prizonier al zapezilor pana cand nu treci prin asta.

Au mancat si au dormit impreuna cu acesti oameni necajiti intr-o casa ingropata in zapada. Au aflat, astfel, ce inseamna iubirea de semeni, dar si lupta pentru supravietuire. De ce este vital sa-ti salvezi orateniile din ograda si cum nu conteaza cine esti in fata naturii.

S-a lasat intunericul peste localitatea Lunca, din Buzau, iar viscolul
a inchis in fata toate drumurile. S-a deschis insa usa de unor oameni gospodari, care au primit echipa Pro Tv in caminul lor, la cativa metri sub zapada.

Cand ceasul arata in jur de 6 dimineata, nu mai era chip sa stai. Frigul era atat de patrunzator ca doare. Te dor oasele, te doare carnea de pe tine. Daca nu te misti, risti sa te transformi intr-un bloc de gheata.

A trecut codul portocaliu peste acest suflete luni-nopate. Pentru nenea Radu, gospodarul care a primit echipa Pro Tv in casa lui, timpul e ca o placa zgariata, pe care atunci cand pui acul sare fara gres in acelasi loc. De saptamani intregi, omul se trezeste parca in aceeasi dimineata.

Singura lui grija sunt animalele, pe care le-a adapostit de urgie intr-o anexa a casei. Stie ca, in fond, de ele depinde supravietuirea lui. Intre timp, se lumineaza bine, iar albul zapezii devine orbitor.
Greul abia acum incepe. Pentru ca abia a cazut, zapada te inghite precum nisipurile miscatoare. In tot necazul, oamenii inca mai au puterea sa vada partea buna.

Ramasa singura in bucatarie, tanti Tinca, cea care ii sta alaturi de-o viata lui nea Radu, priveste cu ochii pierduti in blidele pe care urmeaza sa le umple. In ochii blanzi ai femeii se citesc ingrijorarea si disperarea.

De atatea zile de cand se tot plimba de pe un acoperis pe altul, nenea Radu a invatat si tainele mersului pe cativa metri de zapada. Omul incearca sa se tina tare. Simte insa ca macar viata nu i-a oferit pana acum toate raspunsurile.

Tags: zapada, alex dima,


VIDEO PROTVPLUS.RO