Accident pe aeroportul din Budapesta. Mai mulți români au fost răniți în urma ciocnirii a două autobuze

01-04-2018 16:35

budapesta

Accident grav pe aeroportul internațional Liszt Ferenc din Budapesta, unde două autobuze care transportau pasageri  s-au ciocnit.

Accidentul s-a soldat cu zece răniţi, între care opt români, relatează www.hirado.hu.

Pasagerii tocmai aterizaseră pe aeroport şi veneau de la Bucureşti.

Cei zece răniți au fost transportați de urgență la două spitale din Budapesta și prezintă vânătăi, iar mulți dintre ei au suferit fracturi osoase.

Două persoane au suferit răni grave, iar celelalte 8 au suferit leziuni ușoare.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţă, la terminalul 2B, când două autobuze s-au ciocnit, iar unul transporta români de la cursa Wizzair de la Bucureşti.

Ambasada României la Budapesta are în atenţie accidentul produs pe aeroportul internațional Ferenc Liszt din Budapesta, în care au fost implicate două microbuze care transportau pasageri, printre care și cetățeni români.

Misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare.

Conform datelor obținute, accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a 8 cetăţeni români, care au primit îngrijiri medicale la fața locului. Dintre aceștia, doi au fost transportaţi la o unitate medicală din apropiere pentru verificări suplimentare.

La momentul de față, un singur cetățean român mai este internat pentru tratament de specialitate.

Ambasada României în Ungaria monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale și unitatea spitalicească, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.” - se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe transmis Știrilor ProTV.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO