Accident cu 2 morți, provocat de un șofer fără permis pe Autostrada Arad-Timișoara. Mașina în care se aflau a luat foc

Dată publicare: 26-02-2021 07:54
Dată actualizare: 26-02-2021 08:57


Un accident înfiorător a avut loc aseară pe autostradă, în Arad. O mașină în care erau înghesuiți șapte oameni a luat foc după ce a lovit un parapet.

Vehiculul, în flăcări, a fost izbit apoi de un alt autoturism.

Toți cei din mașină își puseseră viața în mâinile unui tânăr fără permis de conducere, iar finalul este unul dureros. Un copil de numai trei ani și un bărbat au murit. Cinci persoane au ajuns în grijă medicilor.

Aceste imagini care dau fiori au fost filmate de un martor. Primele date arată că maşina s-a aprins ca o torță după ce a lovit parapetul care separa sensurile de mers pe autostradă. La volan se afla un tânăr de 29 de ani din Arad, fără permis de conducere, spun poliţiştii. Vehiculul, rămas pe şosea, a fost apoi izbit în plin de un alt autoturism.

Șofer: "A luat foc din mers şi nu a mai putut să-i evite şi i-a agăţat."

Un copil de trei ani, din maşina înghiţită de flăcări, a fost găsit fără suflare la zeci de metri depărtare de locul impactului. Trupul firav a fost aruncat prin parbriz, iar rănile suferite i-au adus micuțului sfârşitul. A murit şi unul dintre pasageri - un bărbat de 45 de ani, pe care doctorii nu l-au mai putut salva.

Șofer de TIR: "Persoanele care erau rănite alergau dinspre maşină încoa şi m-am oprit că nu puteam să trec că băiatul ăla mic era decedat pe partea dreaptă acolo”.

În timp ce pompierii interveneau pentru a potoli vâlvătaia, echipajele medicale preluau răniţii - toţi din autoturismul transformat în scrum. Victimele care au scăpat cu viaţă au fost transportate la spital, pentru îngrijiri.

Maior Gorge Pleșca - ISU Arad: "Victimele care nu erau decedate, în număr de 5, li s-a acordat primul ajutor, iar echipajul de stingere a reuşit stingerea autoturismului, în interior nu se afla nicio victimă”.

În maşina care a intrat cu putere în vehiculul în flăcări era doar şoferul. Bucăţi din autoturismul lui au fost împrăştiate pe carosabil, însă, ca prin minune, bărbatul nu a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Din cauza accidentului, circulaţia în zonă a fost blocată mai bine de două ore şi s-au format cozi care s-au întins pe câţiva kilometri.

Potrivit anchetatorilor, cei doi bărbaţi aflaţi la volan nu consumaseră băuturi alcoolice. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere fără permis.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO