Accident mortal de circulatie la Baile Tusnad, in timpul vizitei premierului ungar in Romania


Ultimul update: Luni 29 Iulie 2013 06:56
Data publicarii: Vineri 26 Iulie 2013 18:45
Categorie: Stiri actuale

Vizita premierului ungar in Romania la Tusnad a inceput cu stangul. Una din masinile coloanei oficiale a fost implicata intr-un accident mortal.

Un sofer grabit nu a tinut cont de indicatiile politiei care insotea coloana si a vrut sa depaseasca.

In acel moment, s-a izbit violent de ultima masina, un microbuz in care erau mai multi angajati ai consulatului maghiar.

In urma impactului, masina a luat foc, insa cei care erau inauntru au scapat cu viata. Din pacate, soferul care i-a lovit a murit.

Premierul a aterizat pe aeroportul din Tg Mures in jurul orei 15, iar de acolo coloana oficiala formata din 6 masini a plecat spre Tusnad.

Dupa nici o jumatate de ora de mers, echipajul politiei care insotea coloana oficiala a oprit pe dreapta masinile care veneau din fata.

Din spusele agentilor, unul dintre soferi nu a asteptat sa treaca autoturismele oficiale si a pornit in depasirea celor care erau opriti in fata lui.

In acel moment, a izbit frontal masina consulatului, care a luat foc si s-a oprit intr-un sant.

"A venit coloana oficiala, am tras dreapta si o data bum bum bubuitura si atat nimic, numai bubuitura. Am tras la dreapta", povesteste un sofer.

Soferul grabit a murit pe loc in urma impactului frontal cu microbuzul consulatului.

"Inainte mergea Politia si dupa aia mergeau 5-6 masini, nu era mai mult de 5-6. Am incercat sa-l salvez. Am ajutat, dar n-am putut, 5 minute a trait baiatul si dupa aia n-am mai simtit pulsul", spune o martora.

Totodata, alte 3 masini au fost avariate usor. Angajatii consulatului au iesit singuri din masina, iar focul a fost stins de pompieri.

Cinci pasageri din microbuz au fost transportati la spital cu rani usoare.

 

Politistii de la Rutiera continua ancheta si audiaza martori.

Pasagerii microbuzului care apartine consulatului sunt la Spitalul de Urgenta din Targu Mures.

In total sunt 8 victime, spun surse Smurd, o parte dintre ei sunt oameni din stafu-ul premierului, iar restul sunt angajati ai Consulatului Maghiar din Miercurea Ciuc.

Starea lor este, din fericire, stabila.

 

 

Grav accident de circulatie in Caras-Severin. Un tanar de 22 de ani a murit
VIDEO PROTVPLUS.RO