Accident în lanț provocat de un șofer cu Alzheimer. A făcut praf un taxi

07-12-2018 07:57


accident dambovita

Accident în lanț provocat, joi, pe Drumul Național 71 de un bătrân de 80 de ani din județul Dâmbovița. Șoferul ar fi scăpat mașina de sub control, a intrat pe contrasens, și a izbit un taxi.

O a treia mașină a intrat într-un cap de pod, când femeia aflată la volan a încercat să evite cele două autoturisme.

Cu adevărat grav este fapul că șoferul de 80 de ani ar suferi, se pare, de Alzheimer, şi în mod normal nu ar trebui să mai aibă dreptul să conducă.

Accidentul a avut loc la lăsarea serii, la ieşirea din localitatea Moţăieni, în judeţul Dâmboviţa. Martorii povestesc că şoferul, de 80 de ani, ar fi intrat deodată pe sensul opus şi a făcut praf un taxi. Şoferii celor maşini au fost transportaţi de urgenţă la spital.

Beatrice Călin, șoferiţă: "Coboram de pe deal şi domnul cu Loganul a intrat pe contrasens şi de pe contrasens l-a aruncat pe un domn cu maşina galbenă exact în noi."

Luiza Călin, pasageră: "Copilul a încercat să evite cât a putut, s-a înfipt în capul ăsta de pod şi l-a împins pe asta cu taxiul fix în ea."

Un alt şofer povesteşte că îl văzuse pe bătrân comportându-se ciudat cu numai câteva minute înainte să provoace accidentul.

Șofer: "Prima oară l-am observat la bariera, la Moţăieni, a intrat sub parapete şi s-a dat jos din maşină. N-a mai ţinut, se face un pic la stânga, el a ţinut drept, s-a dat jos din maşină, mergea pe mijlocul străzii."

Rudele şoferiţei sunt revoltate după ce au aflat că şoferul de 80 de ani suferă de Alzheimer, deci nu ar avea voie în mod normal să conducă.

Eugen Călin, tatăl şoferiţei: "Cine i-a mai dat voie să mai circule? Cine i-a dat fişa medicală, cine i-a verificat abilităţile.Nu se poate!"

Medicii de la spitalul unde a fost internat bătrânul spun că are într-adevăr probleme de sănătate şi n-ar trebui să mai şofeze.

Ion Diaconescu, medic Spit. Pucioasa: "Asistentele ştiu că ar fi fost internat la Geriatrie, cu boala Alzheimer. În niciun caz nu ar fi trebuit să conducă. Riscul este de accident, să provoace. Nu mai are reacție. Şi am înţeles de la asistente ca în repetate rânduri a venit şi în stare de ebrietate."

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continua investigaţiile

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57