Accident cu un mort şi 4 răniţi între Galaţi şi Tecuci din cauza poleiului. Poliţia a amendat CNAIR

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Accident grav pe Drumul Naţional 25, între Galaţi şi Tecuci. Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar un altul este în comă după ce şoferul unei camionete a derapat din cauza poleiului şi a lovit frontal un microbuz.

În ciuda intervenţiei echipajelor de la descarcerare, salvatorii n-au mai putut face nimic pentru victima de 25 de ani.

Alte 4 persoane au ajuns la spital, printre care un tânăr de 20 de ani care este în comă.

Poliţia Rutieră a sancţionat administratorul şoselei, cu 100 de puncte şi 14.500 de lei, amendă maximă - din cauză că nu a curăţat carosabilul.

Comisar şef Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi: "Poliţia Rutieră a aplicat Secţiei Drumuri Naţionale Galaţi, administrator al Drumului Naţional 25, o sancţiune contravenţională de o sută de puncte, amendă maximă, 14500 lei, pentru neasigurarea stării de viabilitate a părţii carosabile, conform standardelor în vigoare."

Inginer Petru Tudorache, CNAIR Galaţi: Mulţi martori susţin că drumul era uscat. Eu am avut pe acel drum, cu juma de oră înainte, a patrulat o maşină care, dacă erau probleme, acţiona. Asta o să ajungă la jurişti şi o să analizeze situaţia. Drumul era mai negru ca aici. Iar vitezele cu care se circulă... Vedeţi că este puţină gheaţă aici, uitaţi cu ce viteza, uitaţi-l că vine sanie ăsta. Ei merg cu viteză, ei nu au treabă cu faptul că e iarnă, că este cod galben!"

Instituţia care ar fi trebuit să se ocupe de întreţinerea drumului, COMPANIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE, poate contesta amendă în instanţă, dacă apreciază că poliţiştii s-au înşelat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO