O femeie a murit, iar alte cinci persoane au fost grav rănite într-un accident în Buzău, pe Drumul European 85, una dintre cele mai periculoase șosele din România.

Autoturismele în care se aflau cei șase s-au izbit frontal. Femeia care a decedat a fost proiectată prin parbriz.

Autoturismul, în care se afla femeia care și-a pierdut viața, era condus de fiul acesteia. În mașină se mai afla încă o persoană. La un moment dat, șoferul a intrat într-o depășire, dar mașina s-a lovit frontal de un alt autoturism care circula pe contrasens. În forța impactului, acesta a fost proiectat, la rândul sau, în alte două mașini.

Șoferul uneia dintre mașinile implicate în accident: "BMW-ul din fata mea în sânt și cele doua mașini avariate foarte rău, o persoana aruncata pe carosabil, o persoana din bmw sub mașină pe care ... am ajutat-o să iasă de acolo".

Adriana Bunilă, SJU Buzău: "La UPU a spitalul de urgenta din Buzău au fost transportate 5 victime care au suferit multiple traumatisme. 5:33 – Doua victime au fost ranite mai grav, femeia în vârstă de 69 de ani și bărbatul în vârstă de 48 de ani, celelalte victime se afla în investigații".

Dacp pentru mama șoferului nu s-a mai putut face nimic, ceilalți cinci răniți sunt în continuare în stare gravă la spital. Polițiștii vor să afle cu exactitate cum s-a produs accidental.

Silviu Dinu, Poliția Rutieră Buzău: "Au fost implicate patru autoturisme și soldat acest accident cu o persoană decedată și încă cinci persoane vătămate".

Din cauza accidentului traficul pe Drumul European E 85 a fost blocat câteva ore, pe șosea formându-se coloane de mașini de peste 3 kilometri.