„Blood Network”, campania de donare de sânge inițiată de organizatorii Untold și Neversea, a atras în București o mulțime de tineri care își doreau bilete la festivaluri.

Sute de oameni au stat, sâmbătă, la coadă, chiar și câte 7-8 ore. Față de anii trecuți, când se oferea o singură zi, acum donatorii de sânge primesc intrare gratuită la toate zilele de concerte.

Donator: Suntem la coadă, numărul 400, mai avem 100 de persoane în față și mai așteptăm în jur de o oră”.

Donator: Am venit de la ora 7 și acum așteptăm. Am puține emoții, e prima dată și cred că e un lucru bun campania asta că încerc lucruri noi și sper să fac asta în continuare”.

Un tânăr a fost și mai matinal. Nici nu se crăpase de ziuă când s-a așezat la rând.

Donator: Am așteptat ceva. Cred că am vreo șase ore, nici nu știu cât e ceasul. De la 4 dimineața sunt aici.

Reporter: Ca să fii sigur că o să prinzi?

Donator: Exact, pentru că am fost și la Ploiești și am ajuns pe la 8, 9 și deja s-a epuizat totul acolo.

Caravana Blood Network, la cea de-a 8-a ediție

Anul acesta, organizatorii Untold și Neversea, unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, au mărit miza. În loc de o zi la festival, cei care donează sânge în cadrul campaniei primesc acces general la evenimentul pe care îl aleg.

Edy Chereji, directorul de comunicare al Untold și Neversea:Fiind vorba de primul an după pandemie în care ne vom bucura de festival, fără niciun fel de restricții. Ne-am dorit să îi răsplătim într-un mod și mai frumos pe cei care donează sânge și, în acest an, le oferim fie un abonament la Untold, fie la Neversea”.

Doina Goșa, directorul Centrului de Tranfuzie Sanguină București: „Muzica, vedeți, ne unește din nou pentru că iubitorii de muzică care au vrut să meargă la festival au fost foarte motivați, au venit, au donat și nu am avut incidente. Sângele ajunge la toate spitalele din București, desigur. Cererea este mare pentru că aici sunt toate cazurile grave, vin din toată țara”.

Este al 8-lea an în care caravana Blood Network poposește în marile orașe ale țării. În tot acest timp, peste 20.000 de oameni au donat sânge pentru cei în nevoie. În București, caravana va mai staționa și duminică, iar apoi își va continua traseul spre Târgu-Mureș, Oradea și Constanța.