A treia victima in scandalul spagii la Casa de Pensii Arges. Un pensionar a lasat mesajul de adio chiar pe citatia de la DNA

Ultima actualizare: 26-07-2014 07:27

Ancheta DNA Pitesti, in care doi medici sunt arestati pentru mita si 800 de pensionari audiati, face a treia victima intr-o luna.

Un pensionar de 60 de ani si-a pus capat zilelor speriat ca va merge la inchisoare. Omul primise o citatie de la DNA, hartie pe care si-a scris cuvintele de adio: "Mi-e frica de puscarie, nu am facut nimic rau". Alte doua pensionare, audiate in acelasi dosar, si-au luat viata de teama ca vor ajunge dupa gratii.

"Nu voi fi anchetat de DNA. Imi este frica de puscarie. Nu am facut nimic rau" - au fost ultimele cuvinte ale barbatului de 60 de ani, scrise chiar pe citatia primita de la Directia Nationala Anticoruptie Pitesti.

Vasile Dumitru era casatorit, avea o fiica, un apartament in Pitesti si o casa in comuna Bascov. De o saptamana, de cand primise citatia DNA prin posta, apropiatii l-au vazut vazut umbland ingandurat si abatut.

"A sunat sotia lui dupa el, n-a raspuns, a sunat-o pe matusa mea, ea a venit, m-a chemat pe mine, si l-am gasit mort in casa", a povestit o ruda.

Descoperirea macabra a fost facuta de o ruda a barbatului care a venit sa vada ce-i cu el pentru ca nu mai raspundea. Cand a intrat in casa, l-a gasit fara suflare, a chemat ambulanta, dar medicii veniti nu au putut decat sa declare decesul.

Barbatul a lucrat mai bine de 20 de ani la o fabrica de mobila din Pitesti. In urma cu cativa ani s-a imbolnavit de pancreatita, iar dupa ce s-a operat, a iesit la pensie pe caz de boala. La fiecare 6 luni se prezenta in fata comisiei medicale. In primavara ar fi dat 100 de lei medicului care l-a evaluat, iar acum procurorii anticoruptie ii cereau lamuriri.

"Toata lumea e terminata. Toti vecinii sunt distrusi. O fi facut vreo depresie cand a auzit si ce-o fi zis? Mai bine mort" a povestit o vecina.

In iunie, doua doctorite de la Comisia de Expertiza Medicala din cadrul Casei de Pensii Arges au fost arestate fiind suspectate ca au luat, sume cuprinse intre 100 si 200 de lei, spaga de la 800 de pacienti. Pensionari din tot judetul au fost chemati la audieri si multi dintre ei se temeau ca vor merge la inchisoare.

In urma cu 10 zile, o femeie din Mioveni de 54 de ani, si ea audiata de DNA in acelasi dosar, s-a aruncat in apele raului Arges, de teama ca va fi inchisa, pentru ca a dat uneia dintre doctorite o sticla de sampanie si un borcan cu miere.

Iar la inceputul lunii o alta femeie de 57 de ani a fost gasita fara suflare de sotul ei. Fusese si ea chemata la audieri in acest caz. Ambele pensionare au lasat bilete de adio in care le-au scris celor dragi ca nu vor sa ajunga dupa gratii.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO