Planurile elevilor cu media 10 la BAC 2017. "De mica am spus ca plec. Mama spune ca mai bine plange de dor decat de mila"

Ultima actualizare: 08-07-2017 06:58

Fara doar si poate, spaima unui viitor incert, fara o diploma de BAC in buzunar, i-a fortat pe elevii romani sa ia cartea mult mai in serios.

REZULTATE BAC 2017. Intre ei insa sunt si copii exceptionali. 97 de tineri au obtinut 10 pe linie. Sunt de doua ori mai multi ca anul trecut. Numai la Galati, trei fete, colege de clasa au atins aceasta performanta.

Anca, Alina si Catalina sunt prietene de mici iar acum impartasesc acelasi succes: 10 pe linie la bacalaureat. Anca vrea sa faca medicina generala la Cluj.

Anca Gutu: "Trebuie sa ai o viata echilibarata si sa inveti si sa te si distrezi. Am facut meditatii pentru facultate, pentru bacalaureat, nu! Vreau sa raman in Romania"

Catalina in schimb viseaza sa fie profesoara si sa ramana in mediul academic. In timpul liber este indragostita de seriale. I-au placut enorm „House of cards" si „Sherlock".

Catalina Coman: "Profesor universitar. Oricum, in invatamant. Sunt salarii cam mic, dar imi place!"

Alina este singura care are in plan sa studieze in strainatate. Mai exact in Austria, la Viena, pentru ca e indragostita de limba germana.

Alina Cristea: ''Eu de mica am spus ca o sa plec. Si mama mea are o vorba pentru care, sincer, o apreciez foarte mult, mi-a zis: "mai bine iti plang de dor, decat sa iti plang de mila!", asa ca m-a sustinut dintotdeauna."

Ansira Dinu: "Cand am vazut, am fost super-socata, dar daca stau acum sa o gandesc la rece, cred ca e ceva destul de binemeritat.”

La randul sau Ansira este singura eleva din Timis care a obtinut nota maxima. Anii de liceu au insemnat pentru ea disciplina multa disciplina.

Anisira Dinu: "Eu is si navetista, deci practic timpul meu era la cinci minute organizat. Cam pe la cinci jumate ma trezesc, la sase jumate aveam autobuzul, veneam la scoala, ajungeam mai devreme, orele pana la 1-2. Meditatii la bio martea, alea de la trei pana la cinci jumate si de la sase dansuri pana la opt, pe la noua si ceva ajungeam acasa. “

Cele mai multe medii de zece au obtinut elevii din Bucuresti si Cluj. Ii urmeaza cei din Iasi si Bihor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO