Bucureștenii vor avea și anul acesta luminiţe de Crăciun. Primăria Capitalei a început montarea decoraţiunilor, iar primele au fost puse deja în Piaţa Constituției și pe Bulevardul Lascăr Catargiu.

Potrivit primarului general, vor fi refolosite instalaţiile pe care administrația le are deja. Acesta a promis şi alte surprize de sărbători pentru locuitorii Bucureștiului.

Deși n-am trecut încă de valul patru al pandemiei, Bucureștiul se pregătește de sărbători. Primele luminiţe de Crăciun au fost montate aseară pe unele dintre cele mai intens circulate bulevarde din Capitală. Primarul general a anunțat pe o rețea socială ca anul acesta se vor limita doar la zona centrală a orașului. Chiar și așa oamenii tot se bucură:

„Chiar mi se pare o chestie frumoasă, mai ales de văzut noaptea, dar, na, mai nasol cu restricțiile. Dar e o chestie drăguță, mai animă orașul” spune un trecător.

Unii nu se așteptau să avem luminițe anul acesta și dau vina pe restricţii: „Degeaba le pune. Nu mă așeptam. Dacă stăm în casă, asta e. Ce să facem.”

Dacă în trecut nu se făcea rabat de la cheltuieli când venea vorba de decorațiuni pentru sărbători, anul acesta Primăria acordă un buget redus.

Și sectorul 3 va fi animat de luminiţe, iar aici administrația a început cu montarea decorațiunilor și mai devreme.

Claudia Nițoi, corespondent PROTV: „Traficul se desfășoară normal pe bulevardele din Capitală care urmează să fie decorate. Potrivit angajaților Companiei Municipale de Iluminat Public, nu vor fi restricţii până la finalizarea lucrărilor.”