A fost sunată de un bărbat care s-a dat drept fratele ei. Suma cerută, după ce i-a zis că are Covid-19

Dată publicare: 07-04-2020 22:45
Dată actualizare: 07-04-2020 22:55


telefon, apel

O femeie în vârstă de 44 de ani din Constanţa a fost sunată de un bărbat care s-a dat drept fratele ei şi i-a spus că a fost diagnosticat cu coronavirus și că este în spital.

Acesta i-a cerut o sumă de 20.000 de lei, pentru a cumpăra un aparat de ventilație.

Ea i-a spus că nu are banii respectivi şi apoi şi-a contactat fratele, dându-şi seama că era vorba de o înşelătorie, astfel că a anunţat poliţia, potrivit News.ro.

În urma întâmplării, ea a alertat autoritățile.

"În urma cercetărilor a reieşit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia şi care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău şi ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu Covid-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziţiona un aparat de ventilaţie”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Reprezentanţii IPJ Constanţa spun că. deşi în acest caz nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoţional foarte mare asupra victimelor.

Ei recomandă cetăţenilor să nu ofere date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, să nu trimită sume de bani unor persoane apropiate, indiferent de pretextul acestora şi să sesizeze cea mai apropiată secţie de poliţie sau să sune la 112, dacă au suspiciunea că ar putea fi victima unei înşelăciuni.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO