Filmul protestelor in a 20-a zi, in Capitala si in tara. Mii de oameni au stat in ploaie cu steaguri si pancarte. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

A fost a 20-a seara la rand de proteste in Piata Victoriei, din Capitala. Desi a plouat, oamenii s-au strans din nou in fata Guvernului si au scandat pret de cateva ore, duminica seara.

Cititi in articol:

► 100 de persoane au protestat la Palatul Cotroceni, impotriva presedintelui Iohannis
3.000 de oameni au iesit in strada la Cluj si alte mii in alte orase

Oamenii au venit cu umbrele, pelerine si ceai cald si au militat iarasi pentru schimbare. La ora 22:00, protestatarii, care au venit pregatiti cu steaguri si umbrele, au intonat imnul national.

"Nu conteaza! Avem caldura in suflete. Speranta ne face sa rezistam si increderea in oamenii frumosi ai acestei tari."

Citește și
proteste Albania - AFP, Getty
Protest in Albania inspirat de cele din Romania. 10.000 au cerut alegeri libere in fata Guvernului: "Romanii, un exemplu"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Cativa tineri s-au gandit si la cei care nu s-au echipat corespunzator pentru asa o vreme mohorata si au iesit cu o umbrela uriasa de soare in piata.

"E si-n culorile tricolorului si ne simtim bine. Am zis ca poate mai gasim omuleti care n-au umbrela si sa intre cu noi aici."

"Sincer, eu am venit total nepregatita, dar am primit o pelerina de la prieteni."

"Nu stiam ca o sa ploua, am o geaca care s-a udat toata, pancarta e neprotejata, uda si ea si foarte grea."

Altii chiar au preferat sa nu stea la adapost.

"Ma incurca. Sub umbrela nu ma vede Guvernul, poate nu-si da seama ca sunt in continuare in strada."

Protestele in tara

Scenariul s-a repetat duminica seara si in marile orase ale tarii. La Cluj Napoca, Timisoara, Sibiu, Brasov sau Galati, au rasunat inca o data vocile protestatarilor. Pe ploaie, cateva mii de persoane au protestat la Cluj Napoca.

"Valorile in care cred se ridica deasupra oboselii."

"As vrea sa exersez si cu copiii treaba asta, sa stie ca atunci cand au ceva de spus trebuie sa iasa si sa spuna."

Si la Timisoara s-au strans cateva sute de oameni. Protestatarii si-au dat intalnire in Piata Operei, si au scandat impotriva Guvernului.

"Trebuie sa continuam pentru ca, daca cineva fura, trebuie sa si plateasca, sa fie pedepsit."

"Incercam sa schimbam ceva aici, sa isi dea demisia pentru ca daca nu o vor face, tara asta se va duce pe rapa."

La Sibiu in schimb a nins! Si acolo, cateva sute de manifestanti au iesit din nou in strada.

"Fie ploaie, fie vant, dam cu Dragnea de pamant! Nu am vazut un raspuns ferm din partea guvernului."

Oamenii au marsaluit aproape doua ore prin centrul orasului.

La Galati, zecile de protestatari au intins in Piata Eroilor un steag urias al Uniunii Europene.

Si la Brasov, manifestantii au marsaluit de la prefectura pana in Piata Sfatului si au purtat pe brate steagul Uniunii Europene si drapelul Romaniei.

Desfasurarea evenimentelor, duminica, 19 februarie:

UPDATE 21:50 Lumea a inceput sa paraseasca Piata Victoriei.

UPDATE 21:40 Dupa ce au scandat "Demisia" timp de 25 de minute incontinuu, oamenii au inceput sa plece. Ploaia a reinceput puternic.

UPDATE 21:20 Aproximativ 2.000 de oameni se afla, la ora transmiterii acestei stiri, in Piata Victoriei din Capitala, scandand: "Va vedem', "Demisia","DNA sa vina sa va ia", "Jos penalii".

UPDATE 21:10 La ora 21:00 in Piata Victoriei din Capitala s-a cantat imnul, iar oamenii au aprins lanternele telefoanelor, un gest devenit deja traditie in fiecare zi de manifestatie. Aproximativ 1.000 de persoane sunt in fata Guvernului.

UPDATE 21:00 Aproximativ 3.000 de oameni protesteaza, duminica seara, la Cluj-Napoca. Clujenii s-au strans in Piata Unirii, venind cu steaguri tricolore si cu pancarte cu mesaje precum ”Dragnea – Iordache – Grindeanu –PSD – ALDE – grup infractional organizat” ”Demisia”, ”Suntem cu ochii pe voi”, ”Nicio tara civilizata nu are ministri atat de prosti ca ai nostri” sau ”27 de ani de coruptie. Cat mai rezistam?”. De asemenea, oamenii scandeaza lozinci precum ”Ziua muncim, noaptea va pazim!”, ”Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu!”, ”Hotii!” si ”Rezistam!”.

Cateva sute de persoane protesteaza si in Piata Victoriei din Timisoara. Ei poarta pe brate banderole albe pe care scrie ”#rezist” si au steaguri tricolore.

Aproximativ 200 de oameni protesteaza, duminica seara, la Iasi, in Piata Unirii, manifestantii cerand demisia guvernului Grindeanu. Oamenii au venit cu drapele ale Romaniei, Uniunii Europene si Statelor Unite ale Americii si au fluiere si vuvuzele. Manifestantii scandeaza ”Hotii, Hotii!”, ”In democratie hotii stau la puscarie!” si ”Jos guvernul hotoman, fabricat in Teleorman!”. Pa pancarte se poate citi printre altele ”Opriti ciuma rosie”, ”Rezist. Va vedem”, ”Afara, afara, nu vrem monopol pe tara” si „Demisia guvernului inaltei tradari”.

Peste 100 de persoane protesteaza si la Brasov. Oamenii au iesit in strada dupa ora 19.00. Ca in fiecare seara, ei striga ”Hotii, Hotii!“ si ”Demisia!“, iar printre mesajele care se pot citi pe pancarte se numara ”Noi stam in frig, voi la racoare“ si ”Rezistam pana plecati“. Oamenii au anuntat ca vor merge si in Piata Sfatului pentru a protesta si in fata sediului PSD, dupa care vor canta Imnul National.

In alte orase protestele s-au incheiat devreme, din cauza vremii nefavorabile.

Si in fata sediului Prefecturii Galati s-au adunat aproximativ 100 de persoane. Manifestantii au scandat ”Hotii!”, ”PSD, partidul mafie!”, ”Jos Guvernul!”, ”Nu vrem sa fim o natie de hoti!”, ”Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu!” si au avut pancarte cu mesaje precum ”Vrem o Romanie occidentala, nu o Gubernie ruseasca”, ”O sa iesim in strada pana cand n-o sa mai fim condusi de hoti”, ”Vreau sa traiesc in Romania, nu mai tolerez hotia”. Protestatarii au adus si un steag de aproximativ 20 de metri patrati al Uniunii Europene pe care scria ”Europe, let’s stay awake together” si au dansat Hora Unirii in jurul acestuia.

Totodata, galatenii au adus un sistem de sonorizare si au ascultat cantece de la Revolutie, precum si piesa compusa de Voltaj in urma adoptarii Ordonantei de Urgenta numarul 13 si a protestelor care au urmat.

Aproximativ 500 de persoane au protestat si la Sibiu. Oamenii au scandat ”Guvern de hoti si mafioti!”, ”Rezistam, nu plecam!”, ”Alta intrebare! Mars la inchisoare!”, ”Hotii!”, ”ALDE si PSD aceeasi mizerie!”, dar si ”Pacat, pacat de sangele varsat!”. S-a intonat Imnul National si s-au scandat lozinci anti-guvernamentale. In Piata Mare, oamenii au aprins lumanari si au scris mesajul ”Rezist” din acestea. In municipiul Sibiu protestul s-a terminat in jurul orei 20.30, din cauza frigului si a lapovitei.

La final, s-a scandat ”Ne vedem duminica”, avand in vedere ca noua strategie a manifestantilor din Sibiu este de a protesta duminica, atat dimineata alaturi de copii, cat si la pranz cu o carte in mana, precum si seara.

Si manifestatia din Alba Iulia, la care au participat aproximativ 30 de persoane, s-a incheiat devreme. Oamenii s-au strans in fata Prefecturii Alba, cei mai multi renuntand la pancarte si steaguri pe care le-au inlocuit cu umbrele pentru a se apara de ploaia marunta. Un tanar a avut insa o pancarta cu mesajul ”Am vrut sa scriu «Noaptea ca hotii» dar as fi jignit hotii”. Chiar daca la Alba Iulia a plouat marunt si a fost frig, oamenii au ramas tacuti in strada timp de aproximativ o ora si au anuntat ca vor continua sa protesteze si in zilele urmatoare pentru o clasa politica fara coruptie, dar si pentru ca se tem ca OUG 13 ar putea sa aiba efecte.

Un protest similar a avut loc, duminica seara, si la Sebes, unde peste 45 de persoane s-au adunat in centrul orasului, in fata Casei de Cultura ”Lucian Blaga”, si au cerut demisia Guvernului si curatarea clasei politice romanesti. Protestul de la Sebes a durat peste o ora, perioada in care oamenii au ramas in strada chiar daca ploua si temperaturile erau foarte scazute.

De asemenea, in jur de 50 de oameni au iesit in strada si la Constanta.

UPDATE 20:45 Aproximativ 1.000 de oameni protesteaza in ploaie, in Piata Victoriei. Circulatia rutiera pe Bulevardul Kiseleff a fost oprita.

UPDATE 20:20 Si in Piata Victoriei din Timisoara protesteaza numeroase persoane.

UPDATE 20:10 Aproximativ 700 de oameni se afla in Piata Victoriei din Capitala, scandand: "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu", "Dragnea, tu esti pentru noi Iliescu 2", "PSD, ciuma rosie", "Sobolanii", "Hotii", "Zi de zi aici vom fi", "Demisia","DNA sa vina sa va ia", "Jos penalii".

Pe pancartele purtate de cei din piata se poate citi: "Pitestiul, sluga PSD", "Dragnea si Tariceanu, afara din Parlament", "Melescanu ce facusi, ai mancat spanac la rusi?".

Cei mai multi dintre manifestanti au umbrele. Majoritatea celor din piata poarta la mana banderole galbene pe care scrie #rezist. Oamenii continua sa vina dinspre iesirile de metrou. Demonstrantii flutura steaguri tricolore, fluiera, bat in tobe si sufla in vuvuzele. Circulatia rutiera in zona se desfasoara normal.

Jandarmii prezenti sunt mult mai putini fata de alte seri in fata Guvernului, avand glugile trase pe cap.

Duminica seara, aproximativ 100 de persoane care sustin Guvernul au protestat in fata Palatului Cotroceni, pentru a cincisprezecea zi consecutiv, cerand demisia presedintelui Iohannis. Protestatarii au huiduit, au scandat “Luptam, luptam, Guvernul aparam” "Presedinte tradator, ti-ai batut joc de popor", "Bucuresteni, veniti la Cotroceni" si au cantat, la portavoce: "Daca pleci, ia si cucuveaua". La ora transmiterii acestei stiri, mitingul de la Cotroceni s-a incheiat.

Oamenii scandeaza: "Hotii", "Zi de zi aici vom fi", "Demisia","DNA sa vina sa va ia".

Oamenii flutura steaguri tricolore, fluiera si sufla in vuvuzele. Circulatia rutiera in zona se desfasoara normal, mitingul fiind supravegheat de jandarmi si politisti.

Alte cateva zeci de persoane, cu umbrele si pancarte, s-au strans pentru a cincisprezecea zi la rand, la Palatul Cotroceni, cerand demisia presedintelui Klaus Iohannis.

Protestatarii huiduie, scandeaza ”Demisia”, “Luptam, luptam, Guvernul aparam” si canta, la portavoce: "Daca pleci, ia si cucuveaua".

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Protest la Berlin impotriva coruptiei. Zeci de persoane au iesit in strada. VIDEO
Protest la Berlin impotriva coruptiei. Zeci de persoane au iesit in strada. VIDEO

 Zeci de persoane au protestat duminica in Berlin fata de Guvernul din Romania.

Protest in Albania inspirat de cele din Romania. 10.000 au cerut alegeri libere in fata Guvernului:
Protest in Albania inspirat de cele din Romania. 10.000 au cerut alegeri libere in fata Guvernului: "Romanii, un exemplu"

Membri ai Partidului Democratic (de opozitie) din Albania au ridicat sambata un cort enorm in fata biroului premierului Edi Rama, dupa ce mii de manifestanti s-au strans pentru a cere alegeri libere si un Guvern tehnocrat, relateaza Reuters.

Zeci de persoane s-au adunat in Piata Victoriei, in a 18-a zi de proteste. Si la Cotroceni s-au adunat cateva zeci de oameni
Zeci de persoane s-au adunat in Piata Victoriei, in a 18-a zi de proteste. Si la Cotroceni s-au adunat cateva zeci de oameni

 Cateva zeci de manifestanti au venit, vineri seara, in Piata Victoriei din Capitala, in a optsprezecea zi de proteste antiguvernamentale, acestia scandand "Hotii” si "Demisia”.

Maratonistul Andrei Rosu a scris pe Facebook ca nu a mai fost lasat sa protesteze in fata Guvernului. Ce s-a intamplat
Maratonistul Andrei Rosu a scris pe Facebook ca nu a mai fost lasat sa protesteze in fata Guvernului. Ce s-a intamplat

Pentru prima data in cele 16 zile de proteste impotriva Guvernului Grindeanu si a ordonantei de urgenta 13, oamenii care au venit inca de dimineata sa protesteze in Piata Victoriei din Capitala spun ca au fost indepartati de fortele de ordine.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.