500 de oameni au protestat in Piata Universitatii. Clotilde Armand: Este o lupta pentru democratie si transparenta

×
Codul embed a fost copiat

Sute de protestatari au iesit in Piata Universitatii la aproape o saptamana de la alegeri. Oamenii sunt nemultumiti ca Clotilde Armand frantuzoaica data castigatoare de exitpoluri a pierdut in final in fata lui Daniel Tudorache.

Oamenii au inceput sa se stranga, incepand cu ora 15, sambata, in Piata Universitatii, la protestul care a fost anuntat pe Facebook si la care s-au inscris peste 4000 de cetateni. Protestul a fost unul fara scandari, fara prea multe pancarte cu mesaje, caldura determinandu-i pe oameni sa se refugieze in locurile cu umbra si sa stea la dicutii, relateaza news.ro.

Intrebati de ce au venit la protest, cei mai multi dintre oameni, majoritatea tineri, au spus ca s-au saturat de 26 de ani sa fie mintiti de aceiasi politicieni. ”De 26 de ani ne conduc acealeasi fete politice, aceiasi mincinosi de diverse culori politice si atunci cand apare o speranta si o fata noua, ei o anihileaza. D-aia am iesit sa protestez, m-am saturat”, ne-a spus Sorin, student la Arhitectura.

Alegerile de duminica trecuta nu au fost cu adevarat libere si corecte asa cum prevede Constitutia. Au fost semilibere si corectesi nu ma refer doar la ce s-a intamplat la Sectorul 1, unde nici acum nu s-au clarificat problema cu cele cateva mii de voturi anulate, nu le iese la numaratoare, tot le rotesc, tot le intorc. Ar trebui clar o renumarare, indiferent cu cine ai votat avand in vedere ca e un sector cu probleme in care primarul vechi a fost arestat. E clar ca ar trebui transparenta”, crede Cristian.

La protest, dupa cum si anunta, a venit si Gabriel Liiceanu care a spus ca fraudarea votului este cel mai grav atentat la adresa democratiei. ”Inteleg ca exista suspiciuni serioase legate de o fraudare a alegirilor in Sectorul 1, ori, pentru mine, fraudarea votului este cel mai grav atentat la adresa democratiei pentru ca ii surpa fundamentele, iar noi cei care votam devenim niste caraghiosi distribuiti intr-o mascarada politica. Ideea ca se aleg ei intre ei folosindu-ne pe noi in scenariul acesta mi se pare intolerabil. Pur si simplu as vrea sa prorestez la ideea ca desi exista oameni politici condamnati pentru fraudarea votului in 2012, s-ar parea ca acest demers inimaginabil pentru democratia autentica mai exista azi la noi. Daca n-ar fi nicio problema nu vad de ce nu s-ar numara voturile sau de ce nu s-ar reface alegerile”, a spus Liiceanu.

Citește și
hotnews
Clotilde Armand, intrebata de unde isi cumpara cercei: "De la targul de vechituri"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

El a adaugat ca este primul protest la care participa dupa cel din Piata Universitatii din 1990. De asemnea, scriitorul i-a blamat pe cei care nu s-au dus sa-si exercite dreptul la vot la scrutinul din 5 iunie. ”Cei care n-au iesit sa voteze ar trebui sa taca in continuare 4 ani de zile. Daca nu s-au deranjat 5 minute sa vina la vot, atunci nu au dreptul sa mai vorbeasca 4 ani, pentru ca daca venea jumatate din populatie, azi nu eram aici”, a aratat Liiceanu.

In juurul orei 16:00, in Piata Uiversitatii si-a facut aparitia si Clotilde Armand. Ea fost aplaudata de cei prezenti pe care i-a salutat si cu care a schimbat cateva cuvinte. ”Sunt trista ca am pierdut ieri, dar sunt bucuroasa ca suntet aici. Noi, cu totii, suntem aici pentru democratie, pentru transparenta. Este o lupta pe care o avem in comun si va multumesc ca sunteti aici, pentru ca avem aceleasi idealuri, aceeasi cauza”, a declarat Clotilde Armand din mijlocul protestatarilor.

Ea a mai spus ca USB a ridicat exceptia de neconstitutionalitate la CCR acuzand nereprezentativitatea candidatului PSD in fruntea Primariei Sectorului 1. ”Evident ca nu se va aplica retroactiv, dar era o fereastra de oportunitate. Noi am sesizat CCR pentru a cere ca pe viitor in Romania sa nu mai fie alegeri intr-un singur tur. Clotilde Armand a tinut sa spuna ca nu cei care protesteaza sunt alaturi de ea, ci ea este alaturi de ei. Canditatul USB la Sectorul 1 a stat printe oameni aproximativ 30 de minute, timp in care a stat de vorba cu o parte din ei. Oamenii au inceput sa paraseasca Piata Universitatii dupa aproximativ doua ore.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Romania sau Franta? Cu cine tine frantuzoaica Clotilde Armand vineri seara. Mesajul VIDEO transmis chiar inainte de meci
Romania sau Franta? Cu cine tine frantuzoaica Clotilde Armand vineri seara. Mesajul VIDEO transmis chiar inainte de meci

Desi este romanca cu acte in regula, Clotilde Armand, care a candidat la Primaria sectorului 1, este trup si suflet alaturi de nationala noastra in competitia UEFA EURO 2016.

Clotilde Armand, intrebata de unde isi cumpara cercei:
Clotilde Armand, intrebata de unde isi cumpara cercei: "De la targul de vechituri"

Clotilde Armand, candidatul Uniunii Salvati Bucuresti la Primaria sectorului 1, a marturisit ca isi cumpara cerceii de la targurile de vechituri.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.