5.000 de bucureșteni nu și-au reînnoit permisul de port armă și ar putea avea dosar penal


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 25 Iunie 2018 16:32
Categorie: Stiri actuale

Ei reprezintă, spun polițiștii, un sfert din numărul total de permise pentru arme letale și neletale care au fost emise în Capitală. Polițiștii îi caută pe fiecare dintre posesori acasă și le înmânează o citație

Pe listă sunt și nume sonore, cum ar fi fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu.

Conform surselor din poliţie, Mircea Sandu nu şi-ar fi reînnoit la timp permisul de armă, aşa cum cere legea. Aşa că a fost căutat de poliţie şi chemat să dea explicaţii.

Contactat de Ştirile ProTV, fostul preşedinte al Federaţiei Romane de Fotbal a declarat că şi-a predat de mult arma şi că nu vrea să facă alte declaraţii. Nu este singurul caz. Un sfert din cei care au permis de armă în Bucureşti sunt în ilegalitate, spun oamenii legii.

Sunt în jur de 5.000 de bucureşteni despre care poliţiştii nu ştiu dacă mai au sau nu armele acasă. În cazul celor care încă le mai deţin, poliţiştii nu ştiu nici dacă aceştia mai sunt apţi fizic de a le mai folosi. Şi testele psihologice sunt foarte importante în acest caz. Acestea trebuie refăcute o dată la 5 ani.

În toate aceste cazuri, în care posesorii armelor
nu au mai făcut demersuri pentru a-şi reînnoi permisul, se vor deschide dosare penale. La fel  si în cazul celor care nu au adus actele prin care să dovedească faptul că au renunţat în mod legal la armă.

Reînnoirea după 5 ani a permisului este obligatorie atât în cazul armelor letale, cât şi al celor neletale. Cei care au arme acasă trebuie neapărat să înceapă aceste demersuri înainte ca documentele să expire.

Stănescu, către tinerii din PSD: Să fim pregătiţi, cu arma la picior; e posibil să mergem iar la Bucureşti
Un bărbat urmărit de poliţişti în Capitală s-a aruncat în râul Dâmboviţa
VIDEO PROTVPLUS.RO