Patronul clubului Bamboo, audiat la Politia Capitalei. Joshua Castellano suspecteaza o mana criminala


Ultimul update: Joi 26 Ianuarie 2017 06:59
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2017 09:29
Categorie: Stiri actuale

Ancheta incendiului de la Bamboo scoate la iveala faptul ca acest club nu avea niciun contract cu o firma privata, care sa intervina cu autospeciale in caz de incendiu.

Precizarile vin, culmea, din partea celor pe care avocatii clubului i-au mentionat duminica ca ar fi trebuit sa trimita masini de stingere cu apa. Pe de alta parte, luni a venit randul, lui Joshua Castellano, fondatorul clubului, sa dea declaratii in fata procurorilor. Acesta a sustinut si el ca banuieste ca focul a fost pus de cineva rau intentionat.

Incendiul de la clubul de noapte Bamboo din Capitala este investigat de procurori si politisti care l-au audiat astazi pe patronul localului, Joshua Castelano. Acesta crede ca incendiul a fost provocat.

Joshua Castellano: "A fost foarte ciudat cum s-a aprins si cum s-a dezvoltat focul in momentul ala. A pornit dintr-un spatiu care normale e inchis, care nu functiona. M-au chemat si eu am fost acolo pe moment."

Proprietatea familiei Castelano din sectorul 2 se intinde pe o suprafata de 5 mii de metri patrati pe malul lacului Tei. O sala de evenimente, o zona de restaurant si cazino, spatiul de dans si bar si zona unde se afla piscina in spatiu descoperit. Focul ar fi pornit dintr-o zona care nu era deschisa publicului si s-a extins rapid catre locul in care cateva sute de oameni dansau la acea ora. Oamenii s-au inghesuit sa paraseasca locul care incepuse sa arda. Unii au reusit sa iasa pe usile de acces care dau in strada, altii au ajuns pe ponton si la piscina si s-au trezi blocati intra foc si apa.

Faptul ca focul a izbucnit intr-o zona putin circulata face greu de identificat un posibil vinovat. Poate fi o persoana care a aruncat o tigara aprinsa intr-un loc in care se aflau produse inflamabile, hartii sau materiale plastice. Dar in egala masura poate fi un individ care a facut gestul intentionat. Patronul Josuha Castelano nu a explicat de ce crede ca incendiul a fost intentionat.

Inregistrarile camerelor de supraveghere ale clubului ar fi ajutat ancheta, dar, sustine patronul, au fost distruse in incendiu. Clubul a ars in intregime, temperatura pana la care a urcat incendiul facand sa se topeasca pur si simplu constructia care s-a scurs in subsol. Despagubiri, patronul nu va primi pentru ca Bamboo nu a mai fost asigurat dupa ce legea privind securitatea la incendiu a fost modificata.

Firma de asigurare nu a vrut sa mai prelungeasca atunci contractul. Clubul ar fi urmat sa se autorizeze pana in iunie anul acesta. Pana atunci, functiona in baza unui aviz emis de pompieri. De altfel, avocatii sustin ca patronii clubului si-ar fi luat masuri sporite de securitate la incendiu.

Avocat Catalin Dancu: "Aveam inclusiv un contract cu pompierii sa vina cu masini ori de cate ori era un eveniment in club."

Pompierii ar fi fost de la firma privata Force One Fire.

Ionela Vasile, avocat: "Nu exista nici un contract intre societatea Force One Fire si clubul Bamboo. Informatiile vehiculate nu corespund realitatii. Din discutiile cu clientul meu, nu a existat un astfel de contract, prin urmare Force One nu avea nici o obligatie fata de clubul Bamboo. Ne intereseaza momentul producerii focului. Nu va pot spune cert daca acum 2, 3 ani au avut o modalitate de colaborare, insa va pot spune ca acum 2 zile nu aveau nici un contract valabil."

Cercetarile se desfasoara cu dificultate, pentru ca anchetatorii nu pot intra deocamdata in clubul distrus. 

VIDEO PROTVPLUS.RO