39 de refugiati sirieni si irakieni, retinuti intr-o comuna din Maramures. Unde i-au gasit ascunsi localnicii

Ultima actualizare: 09-11-2016 00:33

39 de refugiati, majoritatea din Siria si Irak, au fost retinuti duminica intr-o comuna din judetul Maramures.

Acestia au fost gasiti de politisti intr-o casa parasita si intr-o padure, dupa ce localnicii au sunat la 112.

Strainii nu aveau acte, iar politistii i-au transportat la Centrul de Refugiati din judet. Mai multe familii cu copii au cerut azil politic in Romania.

Autoritatile au demarat acum o ancheta pentru a afla cum au ajuns migrantii la noi si cine i-a ajutat dupa intrarea in tara.

Potrivit unor surse, strainii par a fi originari din Orientul Mijlociu, fiind cel mai probabil vorba de cetateni din Siria si Irak.

"Cei 39 de cetateni straini au fost descoperiti in cursul zilei de duminica, intr-o padure din vecinatatea localitatii Asuajul de Jos. Acestia nu aveau asupra lor nici un document de identitate si nici nu isi puteau justifica prezenta in zona", a precizat Dumitrita Rus pentru Agerpres, care a adaugat ca deocamdata nu au putut fi stabilite cu exactitate identitatea si tarile de origine ale migrantilor.

Potrivit reprezentantului IPJ, in urma unei examinari exterioare s-a putut constata nici una dintre persoanele descoperite nu prezentau urme de violenta sau agresiune fizica.

Cetatenii straini au fost predati in cursul zilei de duminica Centrului Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Somcuta Mare, in judetul Maramures, institutie aflata in subordinea Inspectoratului General pentru Imigrari.

Purtatorul de cuvant al IPJ Maramures a mai precizat ca persoanele se afla in siguranta si urmeaza sa beneficieze de sprijinul autoritatilor de stat, conform legislatiei in vigoare
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO