3 angajati RAR, un politist si un jandarm, printre cei retinuti in dosarul inmatricularilor ilegale
Parchetul Capitalei a retinut 18 persoane in cazul privind inregistrarile frauduloase de autovehicule. Printre cei retinuti se afla trei angajati ai RAR si unul al Serviciului inmatriculari, un jandarm de la Directia judiciara si un politist din Bucuresti.
Fostul portar dinamovist Cristian Munteanu este cercetat, in stare de libertate, pentru tainuire. El este suspectat ca a cumparat o masina inmatriculata fraudulos de membrii gruparii, desi stia ca are acte false.
Pe numele celor 18 persoane au fost emise ordonante de retinere, pentru 24 de ore.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Miercuri anchetatorii au facut 44 de perchezitii in Capitala, inclusiv la Serviciul inmatriculari si Permise Auto, precum si in judetele Ilfov, Constanta, Giurgiu si Suceava.
In acest dosar, coordonat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, incepand de la 1 august au fost deja puse sub invinuire 36 de persoane, printre care angajati ai Serviciului Permise si inmatriculari Auto Bucuresti si ai Registrului Auto Roman.
Autoritatile sustin ca, in perioada 2009-2011, au fost introduse fraudulos in tara 15 autoturisme marca Audi, Mazda, BMW, Chrysler, Citroen, Opel, Volkswagen, Skoda, Mercedes Benz, Alfa Romeo, Nissan, Mitsubishi si Dacia. Acestea erau furate sau inchiriate din strainatate, fara intentia de a fi restituite, de catre o grupare infractionala.
Dupa falsificarea documentelor de provenienta, cu complicitatea unor functionari din cadrul RAR si DRPCIV, autoturismele erau inscrise in circulatie, dupa care erau valorificate prin intermediari.
Anchetatorii au mai stabilit ca un alt mod de operare a invinuitilor consta in identificarea de autoturisme inmatriculate legal pe teritoriul Romaniei, similare ca model, marca si an de fabricatie celor de provenienta ilicita. Apoi erau falsificate documentele de identificare ale autoturismelor aduse in tara in mod nelegal.
Hotii beneficiau de sprijinul unor politisti sau alti functionari care le efectuau verificari in evidentele oficiale si le comunicau datele privind situatia juridica a unor autoturisme. Cu datele astfel obtinute, invinuitii "fabricau" documente pentru autoturismele sustrase. Singura posibilitate de descoperire a falsului era verificarea seriei de sasiu a autoturismului - verificare care se face doar in cazul instrainarii autoturismului sau in ipoteza expirarii inspectiei tehnice periodice.
Bani ascunsi in cuptorul cu microunde. Cum se face si cum se ascunde o avere cand lucrezi la RAR
Cititi si:
Scene halucinante in vestiarul lui Poli: Sepsi l-a batut pe Daniel Stanciu! Afla toata povestea