29 de romani care au vrut sa ajunga in Marea Britanie cu autocarul traiesc acum un cosmar. "De doua zile, suntem blocati"

05-01-2016 18:33


Un cosmar. Asta au indurat 29 de romani, intre care si un copil, care sperau sa ajunga in conditii civilizate, in Marea Britanie.

Oamenii, cei mai multi din zona Moldovei, au platit in jur de o suta de lire fiecare unei firme de transport din Oradea, care s-a angajat ca ii va prelua de acasa si ii va duce cu bine la destinatie. N-a fost deloc asa.

''S-a oprit autocarul, pe la 10 jumate seara, in data de 3 ianuarie. Au venit si ne-au tractat pana in punctul vamal. Caldura, nu prea, deloc. Soferii au contactat firma, patronul. Eram de fata si noi. In tot acest timp ne-au mintit ca trebuie sa vina, trebuie sa vina, nu cumva sa ne ofere cazare. Surpriza cea mai mare ca autocarul nu avea caldura deloc. Surpriza noastra cea mai mare e ca tot ne amageste, avem doua zile de cand sunt aici blocati”, a povestit un pasager.

O neplacere trecatoare s-a dovedit a fi doar inceputul. Aproape de frontiera dintre Slovacia si Cehia a doua masina s-a stricat. Calatorii nu ajunsesera nici la jumatatea drumului cand au fost obligati sa stea in frig si infometati. Promisiunile telefonice potrivit carora le-a fost trimis un al 3-lea autocar s-au dovedit doar amagiri o noapte intreaga. Chiar si la aceasta ora - spun turistii epuizati - cand a ajuns in sfarsit al doilea autocar - unul in care ai toate sansele sa ingheti la fel ca afara - cei 29 de pasageri asteapta sa isi reia drumul.

Reprezenatntii firmei MaxiBus Travel nu au vrut sa comenteze situatia.

Revolta romanilor din autocarele ghetii e cu atat mai mare cu cat spun ei au alertat diplomatii din Cehia si le-au cerut ajutor. Spera doar ca acest cosmar ce a inceput in urma cu aproape 48 de ore, pentru unii chiar de mai demult, sa ia sfarsit cat mai curand. Recunosc ca nu vor avea timp sa se intoarca in Romania sa dea in judecata firma, dar spera ca macar autoritatile din tara sa declanseze verificari si sa ii razbune.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO