10.000 de salariați au protestat la uzina Dacia față de ”revoluția fiscală” anunțată de Guvern

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Circa 10.000 de salariați de pe platforma Dacia Mioveni au protestat marți față de așa-zisă revoluție fiscală anunțată de Guvern.

Oamenii sunt supărați și că se tergiversează construcția autostrăzii Pitești-Sibiu, care, pentru ei, ar însemna prosperitate și siguranța locurilor de muncă. Sindicaliștii amenință că, dacă nu vor fi ascultați, vor organiza manifestări ample în toate marile orașe.

Protestatarii le-au cerut răspicat guvernanților să renunțe la măsurile fiscale pe care vor să le introducă de la 1 ianuarie 2018.

"Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit!" - s-a scadat.

Liderul Sindicatului Dacia, Nicolae Pavelescu, susține că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au mințit când au anunțat, în urmă cu o lună, după vizita de la Mioveni, că ar fi avut discuții cu salariații de la uzină, cărora le-ar fi explicat "beneficiile" trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat.

Nicolae Pavelescu, lider SAD: "Când au venit la noi, la Dacia, nici măcar n-au vorbit lucrul ăsta nici cu angajatorii sau cu directorii noștri, nici cu noi!"

Dumitru Costin: "O măsură nefericită, în opinia noastră, care vine să mascheze o mare minciună, a creșterii salariilor în sectorul bugetar cu 25%, care în realitate vor fi mâncate de această mutare de contribuții. "

Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical, a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională actul normativ care prevede trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, în cazul în care va fi adoptat de guvern.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO