10.000 de salariați au protestat la uzina Dacia față de ”revoluția fiscală” anunțată de Guvern


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 07 Noiembrie 2017 16:41
Categorie: Stiri actuale

Circa 10.000 de salariați de pe platforma Dacia Mioveni au protestat marți față de așa-zisă revoluție fiscală anunțată de Guvern.

Oamenii sunt supărați și că se tergiversează construcția autostrăzii Pitești-Sibiu, care, pentru ei, ar însemna prosperitate și siguranța locurilor de muncă. Sindicaliștii amenință că, dacă nu vor fi ascultați, vor organiza manifestări ample în toate marile orașe.

Protestatarii le-au cerut răspicat guvernanților să renunțe la măsurile fiscale pe care vor să le introducă de la 1 ianuarie 2018.

"Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit!" - s-a scadat.

Liderul Sindicatului Dacia, Nicolae Pavelescu, susține că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au mințit când au anunțat, în urmă cu o lună, după vizita de la Mioveni, că ar fi avut discuții cu salariații de la uzină, cărora le-ar fi explicat "beneficiile" trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat.

Nicolae Pavelescu, lider SAD: "Când au venit la noi, la Dacia, nici măcar n-au vorbit lucrul ăsta nici cu angajatorii sau cu directorii noștri, nici cu noi!"

Dumitru Costin: "O măsură nefericită, în opinia noastră, care vine să mascheze o mare minciună, a creșterii salariilor în sectorul bugetar cu 25%, care în realitate vor fi mâncate de această mutare de contribuții. "

Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical, a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională actul normativ care prevede trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, în cazul în care va fi adoptat de guvern.

Iordache: Ori există o foarte mare dezinformare, ori cei care protestează nu cunosc legile. Haideţi să ne uităm şi pe legi
VIDEO PROTVPLUS.RO