1.000 de pelerini au venit la noi pentru a sarbatori Rusaliile catolice. Primirea calduroasa de care au avut parte

13-05-2016 08:14

A fost sarbatoare joi seara in gara din Targu Mures. Sute de localnici au intampinat trenul cu care o mie de pelerini din Ungaria se indreapta spre Sumuleu Ciuc, din Harghita.

Acolo, in acest sfarsit de saptamana va avea loc una dintre cele mai mari procesiuni catolice din Europa Centrala si de Est. Pelerinii au fost primiti cu flori, cozonac si apa.

Sute de oameni au asteptat in gara din Targu Mures trenul care a pornit joi dimineata din Budapesta. O mie de pelerini s-au urcat in vagoane ca sa ajunga la Sumuleu Ciuc, in Harghita.

Trenul a oprit pret de cateva minute, timp in care calatorii au primit cate un pahar cu apa, dar si prajituri pregatite in casa.

Femeie: "Sunt si eu de la Ciuc si anul acesta nu pot sa ma duc si vreau sa fiu alatui macar sufleteste. Eu am adus si prajitura si bomboane si apa."

Barbat: "Vreau sa vad trenul cand vine si sa fac cateva semne prietenilor si fratilor care vin din Ungaria, eu nu ma duc cu ei."

Femeie: "Este un sentiment foarte frumos, inaltator, ii asteptam cu urari, cu apa minerala."

Cand au vazut marea de oameni, credinciosii au fost cuprinsi de emotii.

Barbat: "Este ceva de nedescris, am mai fost la pelerinaj si e un sentiment deosebit."

Femeie: "Este minunat, intodeauna imi vine sa plang, este foarte emotionant."

Dupa o scurta rugaciune, trenul a pornit din nou la drum. Ungurii vor ajunge la Sumuleu Ciuc, unde vor participa la sarbatoarea de Rusalii, una dintre cele mai mari procesiuni din Europa.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO