"Provocati cat mai multe daune posibile". Planurile teroristilor pentru comemorarile de duminica

10-09-2011 07:27

Atentatele de la 11 septembrie 2001 - 5

Informatiile adunate de serviciile secrete din Pakistan duc cu gandul la posibile atentate cu masini capcana la New York si Washington in ziua comemorarii unui deceniu de la atentatele din 11 septembrie 2001.

UPDATE. Potrivit ultimelor informatii, teroristii care ar urma sa loveasca la a zecea comemorare a atacurilor de la 11 septembrie au cetatenie americana.

Un oficial al SUA, citat de AP, spune ca trei oameni ar urma sa declanseze atacuri cu masini capcana in ziua de duminica. Daca aceste atacuri vor da gres, indicatiile date au fost de a produce "cat mai mult rau posibil".

Planul a fost comandat de noul lider Al Qaeda, Ayman al Zawahri.

"Am primit informatii specifice, credibile, dar neconfirmate ca Al Qaeda cauta din nou sa-i loveasca pe americani, mai ales la New York si Washington. Luam aceste amenintari in serios. Autoritatile federale, statale si locale au luat toate masurile. Iar milioanelor de new-yorkezi si americani le cer sa fie numai "ochii si urechi", a declarat Hillary Rodham Clinton, secretarul de stat american.

Anterior, vicepresedintele Joe Biden a vorbit si el despre amenintarea unor eventuale atentate cu masina capcana la New York si Washington, subliniind insa ca "nu exista indicii flagrante".

In privinta presupusului complot terorist, presa scrie ca politia americana e pe urmele a trei suspecti intrati in tara recent.

Intre timp, prezenta politiei e masiva la New York, mai ales in zona podurilor, tunelelor si la metrou.

Primarul Michael Bloomberg s-a plimbat vineri cu metroul incercand sa le arate americanilor ca trebuie sa fie vigilenti, dar sa nu renunte la viata lor obisnuita.

Oficialii de la Casa Alba au declarat ca presedintele Obama nu si-a schimbat programul la ceremoniile de comemorare de sambata, cand urmeaza sa fie prezent la New York, Pentagon si Shanksville, in Pennsylvania, unde s-a prabusit al patrulea avion, pe 11 septembrie 2001.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO