Ponta, la sedinta de Guvern: "In ultimul timp fac tot felul de alegeri ciudate, ba cu UDMR-ul.."

Ultima actualizare: 21-12-2012 06:58
Victor Ponta

Premierul Ponta a remarcat, in Guvern, ca in ultimul timp face "tot felul de alegeri ciudate", asa cum s-a intamplat cu UDMR in Guvern sau mentinerea la Finante a secretarului de stat Gheorghe Gherghina.

La inceputul sedintei de marti a Guvernului, premierul Victor Ponta a spus, in gluma, ca a pierdut din popularitate dupa ce, intr-o emisiune televizata, a anuntat ca actualul secretar de stat din Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina va ramane pe aceasta functie, deoarece este singurul in masura sa elaboreze si sa incheie un buget de stat.

"Am spus, in gluma, ca bruma de popularitate pe care o mai aveam mi-am pierdut-o aseara, cand i-am luat apararea la televizor domnului Gherghina", a spus Ponta ministrilor.

In acest context, premierul l-a intrebat pe ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Hasotti, cine este "mai rau", UDMR sau Gheorghe Gherghina.

"In ultimul timp fac tot felul de alegeri ciudate, ba cu UDMR-ul, ba cu domnul Gherghina. Da, domnul Hasotti, cine e mai rau, UDMR-ul sau domnul Gherghina?", a intrebat premierul.

"Sincer? De fata cu presa? Aveti curaj sa ma intrebati?", a replicat Hasotti.

"Nu, lasati, imi spuneti in privat, va rog, ca eu stiu raspunsul", a raspuns in cele din urma Victor Ponta, razand.

"Problema este ca foarte multi colegi de cabinet m-au felicitat calduros!", a continuat Hasotti.

"Da, dar daca nu v-am felicitat eu, tot degeaba!", a conchis Ponta, ministrul Hasotti dandu-i dreptate.

In urma cu o saptamana, ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Hasotti, a declarat ca este ferm impotriva unei aliante la guvernare a USL cu UDMR. Intrebat de ce este impotriva acestei aliante, liberalul a raspuns: "Pentru ca nu este cazul si pentru ca asta am promis electoratului, ca UDMR sa ramana in opozitie".

Luni, premierul Ponta a anuntat, luni, ca decizia finala este ca UDMR sa nu faca parte din Guvern. El a explicat ca decizia de a nu coopta UDMR la guvernare este una politica, aratand ca societatea si o parte importanta din mass-media romaneasca nu sunt inca pregatite pentru ceea ce el a considerat ca trebuie sa fie un proiect de reunificare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO