Un bărbat din India a folosit un șarpe pentru a-și omorî soția. Individul a primit o condamnare-record

Și-a ucis soția aruncând cu o cobră în ea. Femeia se recupera după ce soțul a încercat să o omoare cu o viperă
Getty

Un bărbat din India care a folosit un șarpe pentru a-și ucide soția a fost condamnat și a primit o dublă pedeapsă pe viață, relatează BBC.

În luna aprilie a anului trecut, Suraj Kumar, în vârstă de 28 de ani, a plătit 7.000 de rupii (92 de dolari) pentru o cobră indiană, unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume. Comerțul cu șerpi este ilegal în India, așa că Suraj a făcut achiziția clandestină de la un vânător de șerpi, Suresh Kumar, din statul Kerala, în sudul țării.

Suraj a făcut o gaură într-un recipient de plastic pentru ca aerul să intre, a pus cobra înăuntru și a dus-o acasă.

Treisprezece zile mai târziu, bărbatul a pus recipientul într-o pungă și a mers până la casa socrilor săi, unde soția sa, Uthra, se recupera în urma unei mușcături misterioase de șarpe.

Suraj și Uthra se cunoscuseră cu doi ani înainte, prin intermediul serviciilor unui broker matrimonial. Uthra, care era cu trei ani mai tânără decât Suraj și suferea de dificultăți de învățare, provenea dintr-o familie mult mai înstărită - tatăl ei era comerciant de cauciuc, iar mama ei era directoare de școală pensionată.

Citește și
Puneeth Rajkumar
Un actor deosebit de popular a murit în India. Fanii au împânzit străzile, polițiștii au intervenit în forță
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Când cuplul s-a căsătorit, Suraj a acceptat o zestre de la părinții lui Uthra de 768 de grame de aur (în valoare de aproximativ 32.000 de dolari), o mașină Suzuki și 400.000 de rupii în numerar. De asemenea, el a primit 8.000 de rupii pe lună de la părinții ei "pentru a avea grijă de fiica lor", au declarat anchetatorii.

Uthra s-a întors la casa părinților ei după ce a fost externată din spital, unde a fost tratată pentru mușcătura de șarpe. A fost internată 52 de zile și a necesitat trei operații dureroase pentru a-și vindeca piciorul afectat. Ea fusese mușcată de o viperă Russell - un șarpe foarte veninos de culoarea pământului, responsabil de mii de decese în India în fiecare an.

Apoi, în noaptea de 6 mai, spun anchetatorii, în timp ce Uthra era încă în recuperare, a acceptat un pahar de suc de fructe de la Suraj, care era amestecat cu sedative. După ce amestecul a adormit-o, Suraj a scos recipientul cu cobra, l-a răsturnat și a aruncat șarpele de 1,5 metri lungime peste soția sa adormită.

Dar, în loc să o atace, șarpele a plecat. Suraj l-a ridicat și l-a aruncat pe Uthra, dar din nou a fugit.

Suraj a încercat a treia oară - a ținut reptila, i-a deschis gura și i-a apăsat capul pe brațul stâng al femeii. Cobra agitată, folosindu-se de colții din partea din față a gurii, a mușcat-o de două ori. Apoi s-a strecurat pe un raft din cameră și a rămas acolo toată noaptea.

Potrivit anchetatorilor, Suraj a spălat paharul cu suc, a distrus un băț pe care îl folosise pentru a mânui în siguranță șarpele și a șters înregistrările apelurilor incriminatoare de pe telefonul său mobil.

Când mama lui Uthra a intrat în cameră în dimineața următoare, ea a declarat poliției că și-a văzut fiica întinsă pe pat cu "gura deschisă și mâna stângă atârnând într-o parte".

Ea a spus că și Suraj se afla în cameră.

"De ce nu ați verificat dacă era trează?". Manimekhala Vijayan l-a întrebat pe ginerele ei. "Nu am vrut să o deranjez din somn", i-a spus Suraj.

Familia a dus-o de urgență pe Uthra la spital, unde medicii au declarat-o moartă prin otrăvire și au chemat poliția.

Raportul de autopsie a descoperit două perechi de răni prin înțepare, la mai puțin de un centimetru distanță, pe antebrațul stâng. Probele de sânge și de viscere au relevat prezența veninului de cobră și a medicamentelor sedative. Veninul de cobră poate ucide în câteva ore prin paralizarea mușchilor respiratori.

S-a documentat îndelug pe internet

În urma unei plângeri depuse de părinții lui Uthra, poliția l-a arestat pe Suraj pe 24 mai în legătură cu moartea neobișnuită a soției sale. După o anchetă de 78 de zile și cu acuzații de peste 1.000 de pagini, a început procesul.

Peste 90 de persoane, inclusiv herpetologi și medici, au depus mărturie. Acuzarea și-a construit cazul folosind înregistrările convorbirilor telefonice ale lui Suraj, istoricul de pe internet, o cobră moartă exhumată din grădina din spate, o rezervă de sedative în mașina familiei și dovezi că a cumpărat nu unul, ci doi șerpi. Anchetatorii au declarat că Suraj a cumpărat și vipera lui Russell, care a mușcat-o pe Uthra cu câteva luni înainte de a muri.

Potrivit anchetatorilor, mușcătura fatală de cobră a fost a treia, și nu a doua încercare a lui Suraj de a-și ucide soția în doar patru luni.

Anchetatorii spun că Suraj plănuia crima încă de la nașterea fiului său, Dhruv, în 2019. Istoricul său pe internet a arătat că a căutat șerpi veninoși și a vizionat videoclipuri cu șerpi pe YouTube, inclusiv un canal al unui mânuitor de șerpi cunoscut la nivel local. Unul dintre cele mai populare videoclipuri ale manipulatorului de șerpi este despre "vipera lui Russell, periculoasă și agresivă".

Suraj le-ar fi spus prietenilor săi că soția sa era "bântuită în visele sale de blestemul unui șarpe", în care era "destinată să moară mușcată de șarpe".

Motivul real pentru care a vrut să își omoare soția

În realitate, Suraj era hotărât să își ucidă soția, să îi fure banii și să se căsătorească cu o altă femeie, au declarat anchetatorii.

"A plănuit totul meticulos și a reușit la a treia încercare", a declarat Apukuttan Ashok, principalul ofițer de poliție care a efectuat ancheta. Procurorul Mohanraj Gopalakrishnan a numit acest caz o "piatră de hotar în investigațiile poliției din India, când procurorii au putut dovedi în mod decisiv că un animal a fost folosit ca armă de crimă".

Suraj a primit o pedeapsă dublă pe viață pentru această crimă, lucru rar întâlnit. Potrivit lui Gopalakrishnan, acesta nu a avut nicio remușcare.

Articol recomandat de sport.ro
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Citește și...
Caz infiorător în India. O fată de 16 ani susține că a fost violată de cel puțin 400 de bărbați
Caz infiorător în India. O fată de 16 ani susține că a fost violată de cel puțin 400 de bărbați

Cel puțin șapte bărbați au fost arestați în vestul Indiei, după ce o tânără de 16 ani a susținut că a fost violată de sute de ori de sute de bărbați în cel mai recent caz înfiorător de violență sexuală, scrie CNN.

Un actor deosebit de popular a murit în India. Fanii au împânzit străzile, polițiștii au intervenit în forță
Un actor deosebit de popular a murit în India. Fanii au împânzit străzile, polițiștii au intervenit în forță

Puneeth Rajkumar, un actor care a interpretat roluri principale în multe filme şi, totodată, membru al unei familii cu un trecut ilustru în industria cinematografică indiană, a murit vineri după-amiază la vârsta de 46 de ani în urma unui infarct.

VIDEO Doi miri din India au mers spre nuntă, pe străzile inundate, cu ajutorul unei oale de gătit imense
VIDEO Doi miri din India au mers spre nuntă, pe străzile inundate, cu ajutorul unei oale de gătit imense

Nuntă mai puțin obișnuită în India. Un cuplu a ajuns la ceremonie cu ajutorul unei oale de gătit imense, plutind pe străzile inundate din Kerala.

Recomandări
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”

Economia Rusiei nu își poate permite să câștige sau să piardă războiul din Ucraina, spune un specialist în domeniu. Asta pentru că Rusia nu poate să suporte costurile de reconstrucție și securizare a Ucrainei.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.