Moartea lui Michael Jackson dezbatuta in presa internationala

Ultima actualizare: 05-11-2012 01:42

Moartea subita a lui Michael Jackson a provocat un val de reactii in toata lumea. Din California pana in Londra si Tokyo, din Bogota pana in Africa de Sud, disparitia celui care a reinventat muzica pop a indoliat milioane de oameni.

Presa internationala a rezervat spatii impresionante materiale despre viata si cariera a Regelui Pop.

Pana si Al Jazeera, televiziunea portavoce a teroristilor din lumea araba a oferit o importanta deosebita evenimentului.

ABC News: “Pentru mult timp, a fost, fara indoiala, cel mai cunoscut om de pe Planeta. Era extraordinar sa lucrezi cu el”, a declarat Jed Hilly, director executiv la Americana Music Association, care a colaborat cu Michael foarte multi ani.

Reuters titreaza: “Moartea lui Michael Jackson este invaluita in mister”, sugerand ca decesul acestuia ar fi fost provocat de medicamentele luate in exces. Autoritatile au programat autopsia acestuia, dar au avertizat ca le-ar putea lua saptamani intregi pentru a determina cauza mortii. Testele vor stabili daca artistul a murit din cauza drogurilor, a alcoolului sau a medicamentelor prescrise.

Daily Mail: Concertele de la Londra l-au omorat pe Michael Jackson!

Avocatul familiei Jackson a afirmat ca starul se afla sub medicatie puternica pentru a se pregati de concertele programate la Londra. A suferit un atac de cord, iar doctorul personal care se afla cu el in acel moment nu l-a putut resuscita. Publicatia sugereaza chiar ca Michael ar fi putut muri in urma unei injectii cu Demerol, medicament administrat pentru a-i calma durerile.

The Sun: “Doar moartea printesei Diana si asasinarea lui John Lennon au mai socat lumea in asemenea masura. S-au facut comparatii cu moartea tragica a lui Elvis Presley. Cand Elvis a murit, era cel mai faimos muzician din lume. Este o zi neagra pentru muzica, iar lumea nu o va uita", conchide tabloidul.

Time.com titreaza “Michael Jackson – Moartea lui Peter Pan”, aluzie la ferma Neverland unde Michael si-a petrecut cea mai mare parte a vietii.

Le Figaro: Anularea concertelor va costa scump! Desi organizatorii sperau sa dea lovitura, preconizandu-se o suma impresionanta – 450 de milioane de dolari, disparitia prematura a starului se pare ca le va cauza mari pierderi financiare.

Un lucru e cert: Regele Popului a stat mereu in mijlocul scenei si o intreaga lume s-a adunat sa-l priveasca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO