“Fii salbatic ca marea”. Tema pentru vacanta pe care le-a dat-o un profesor italian elevilor sai

20-06-2015 14:33


tema

Cesare Cata nu este un profesor ca oricare altul. Inspirat de filmul "Dead Poets Society" in care rolul principal era jucat de Robin Williams, italianul le-a dat o tema deosebita elevilor sai pentru vacanta de vara.

Cesare Cata este profesor in nordul Italiei la liceul Don Bosco. Pentru aceasta vara, el a postat o tema cu 15 puncte pe pagina sa de Facebook, care sa-i ajute pe elevii lui sa invete in continuare. Nu vreo materie de la scoala, ci sa traiasca frumos si sa aprecieze viata.

Lista, care le cere elevilor sa faca plimbari lungi dimineata pe plaja, sa cunoasca oameni de la care sa invete lucruri noi si sa citeasca mult a devenit virala in toata Italia.

Iata cateva dintre “exercitiile” cuprinse in cea mai buna tema de vacanta care a existat vreodata:

Uneori, dimineata, plimba-te pe plaja singur. Uita-te la cum se reflecta razele soarelui in apa si gandeste-te la lucrurile care iti place cel mai mult in viata. Fii fericit.

Incearca sa folosesti cat mai multe cuvinte noi, pe care le-am invatat impreuna anul acesta. Cu cat reusesti sa spui mai multe, cu atat mai multe vei putea gandi. Si cu cat vei gandi mai mult, cu atat vei fi mai liber.

Citeste cat de mult poti. Dar nu pentru ca trebuie. Citeste pentru ca vara te inspira la visare si la aventura, iar atunci cand citesti te simti ca o pasare care zboara. Citeste pentru ca este cea mai buna forma de rebeliune pe care o ai (daca ai nevoie de recomandari, vino sa ma vezi).

Evita lucrurile, situatiile si oamenii care te fac sa te simti negativ sau gol pe dinauntru: cauta situatii care te stimuleaza si companiile prietenilor care iti imbogatesc viata, te inteleg si te apreciaza pentru ceea ce esti.

Danseaza fara rusine. Pe un ring de dans de langa casa ta sau singur, in camera ta. Fii fericit ca un rasarit de soare si salbatic ca marea.

Ultimul sfat este alcatuit din doua cuvinte: fii bun.

 

Ecco gli speciali "compiti per le vacanze" che ho lasciato ai miei ragazzi per l'estate 20151. Al mattino, qualche...

Posted by Cesare Catà on Wednesday, June 3, 2015

 

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO