Ce spune lungimea fustei, adancimea decolteului si marimea tocurilor despre o femeie. Campania care face senzatie pe Faceook

25-03-2015 17:12


campanie

Femeile sunt judecate constant in functie de cat de indraznete sunt hainele pe care le poarta sau cat de inalte sunt tocurile pe care merg.

Pentru a arata cat de gresita este etichetarea femeilor in functie de cum sunt imbracate, mai multi studenti din Germania au creat trei imagini folosite apoi intr-o campanie pentru drepturile omului, realizata de organizatia elvetiana Terre Des Femmes.

Imaginile arata care sunt prejudecatile celor din jur si cum sunt privite femeile in functie de trei aspecte: lungimea fustei sau a rochiei, adancimea decolteului si marimea tocurilor.

Prin sloganul ales, "Nu judeca o femeie in functie de cum e imbracata", campania isi propune sa lupte impotriva prejudecatilor si a discriminarii. Desi reactiile pe internet au fost impartite, campania a devenit rapid virala si a generat o adevarata dezbatere pe aceasta tema.

Un proiect asemanator a fost realizat si de o studenta de 18 ani, din Vancouver, anul trecut.

Imaginea intitulata “Judecati”, realizata de tanara Rosea Lake, arata piciorul unei femei si diferite gradatii, reprezentand prejudecatile legate de lungimea fustei.

Fotografia de mai jos, postata initial pe platforma Tumblr, a fost distribuita de peste 300.000 de ori in primele zile.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO