-19 grade Celsius, vremea perfecta pentru rusi de a inota in costum de baie. "Asta asteptam, sa vina gerul adevarat"

06-01-2016 09:33


Cea mai mare parte a Europei a tremurat, zilele acestea, de frig. Dar unii au gasit o sursa de buna dispozitie in conditiile meteo extreme.

Simpatizantii lui Mos Gerila au alergat si s-au distrat in zapada, la Moscova. La Sankt Petersburg vremea a fost numai buna pentru scaldat la copca. Iar in Olanda o sosea acoperita cu polei a tinut loc de patinoar.

Ce daca afara erau minus 19 grade Celsius? La Moscova, zeci de entuziasti au infruntat gerul ca sa participe la o cursa de alergare traditionala prin zapada. Au luat startul si cativa caini husky; dar pentru ei, evident, a fost mai mult o joaca. Trei kilometri a avut traseul, prin parcul Kuzminki.

Multi dintre participanti s-au costumat ca Mos Gerila si Fecioara Zapezii, personaje din legendele slave, cu origini pre-crestine, care au devenit populare si in Rusia moderna, mai ales in preajma Craciunului ortodox de rit vechi.

Gerul nu i-a descurajat nici pe rusii din Sankt Petersburg, care au iesit la plimbare pe malurile inghetate ale Nevei. Iar o localnica a gasit conditiile perfecte pentru scaldat, dupa ce a facut o copca in gheata groasa care acopera raul.

Localnica: "Asta asteptam un an intreg, sa vina gerul adevarat. Daca nu e ger, nu poate fi vorba de scaldat in plina iarna, e doar inot."

Mai putin "caliti", copii au iesit la joaca infofoliti. Si s-au folosit de flacara vesnica de la monumentul soldatului necunoscut ca sa-si incalzeasca mainile.

Frig a fost si in Olanda, dar un locuitor cu initiativa din orasul Straaloo a profitat de polei, transformand o sosea alunecoasa in propriul patinoar. Oricum, niciun sofer nu s-a incumeatat sa treaca pe acolo si nici pietonii fara patine.

Tags: frig, ger, cursa, iarna, rusia, inot,

VIDEO PROTVPLUS.RO