Vineri e ultima zi de filmare la serialul "Aniela"

Aniela

“Aniela”, primul serial romanesc de epoca ce spune o poveste de dragoste interzisa de la 1900 dintre o tanara fara dota, Aniela Elefterios, si un ofiter de cariera, Radu Vulturesco, se apropie de final.

170 de zile de filmare, peste 2000 de ore pe platou si 5500 de secvente filmate pentru primul serial romanesc de epoca

Vineri, 9 aprilie, pe platourile de filmare din Buftea se va auzi pentru ultima data ”Actiune” la acest proiect. Aventurile personajelor din “Aniela” se apropie si ele de final, insa pana la marele deznodamant telespectatorii vor avea ocazia sa traiasca la intensitate maxima episoadele difuzate de luni pana joi de la ora 20.30, ACASA.

Calatoria intr-o lume cu parfum de belle époque a inceput intr-o zi torida de vara, in luna august si a tinut 9 luni. In cele 170 de zile de filmare actorii si intreaga echipa au petrecut mai bine de 2000 de ore pe platourile special construite pentru acest proiect. S-au filmat peste 5500 de secvente cu o echipa formata din peste 70 de actori si cateva sute de figuranti. “Aniela” a insemnat pentru toti actorii implicati in proiect locul unde si-au gasit o a doua familie.

Citește și
Aniela
Adela Popescu si Mihai Petre, prima secventa de dragoste in Aniela!
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile
Pentru Adela Popescu cea de-a sasea colaborare cu echipa din Buftea a fost extraordinara: “In cateva luni am invatat sa dansez, sa calaresc, am trait prin prisma acestui proiect intr-o lume pe care doar mi-o imaginam. Sa dau viata Anielei Elefterios a fost un vis devenit realitate, iar pentru mine, Adela, cele 9 luni de filmare au reprezentat o perioada din viata cu bucurii, prieteni vechi si noi, experiente noi si mai ales increderea ca sunt pregatita sa fac fata oricarei provocari profesionale si nu numai”.


Proiectul “Aniela” a fost o provocare si pentru Mihai Petre, aflat pentru prima data in postura de protagonist al unei productii difuzata ACASA. “A fost frumos, au fost si momente bune si unele cu multe emotii, am trait de toate. Fiecare zi de filmare a insemnat, pe langa responsabilitati si relaxare pentru ca alaturi de colegi precum Razvan Fodor sau Pavel Bartos, am trait unele dintre cele mai amuzante momente ale vietii mele. Am ras, ne-am simtit ca o mare familie si am incercat sa nu dezamagesc pe nimeni. Imi pare rau ca filmarile la “Aniela” se termina, imi vor lipsi eleganta si bunul gust de la 1900, imi va lipsi costumul de ofiter, pauza de cafea dar si discutiile cu prietenii mei de la filmare”, spune interpretul lui Radu Vulturesco si juratul emisiunii “Dansez pentru tine” de la Pro TV.


Daca pentru unii actori primul serial romanesc de epoca a insemnat un inceput de drum, pentru altii provocarea cea mare a fost in a da viata unor personaje inedite. Familia Laptaru si momentele memorabile din casa parvenitilor de la 1900 si-au pus amprenta asupra actorilor care i-au interpretat, fara cusur, pe Mitica Laptaru sau Coana Chiva. “Lumea vorbeste acum cu mine pe strada mult mai haios, ma striga: “Ce faci, nea Miticuta! Ce mai face mamicuta?”. Nimeni nu-mi mai da buna ziua pentru ca ma identifica cu Mitica Laptaru, un personaj plin de savoare”, spune Ioan Isaiu. Si, dupa ce timp de 9 luni a intrat in pielea unui parvenit veritabil de la 1900, Ioan Isaiu recunoaste ca, uneori, l-a dus si acasa pe Miticuta. “Mi s-a intamplat ca, dupa zeci de ore de filmare, sa ma duc acasa, la sotie sau la prieteni, si sa le raspund precum Mitica. Amuzamentul era garantat la gratarele din week-end”, marturiseste razand actorul. Cat despre ce ar face daca ar da, in zilele noastre, de o Coana Chiva sau de o Polixenia, Ioan are raspunsul pregatit. “Daca mama era Coana Chiva eram prim-ministru iar pe Polixenia as trimite-o, cu primul avion, in Uganda!”


Un rol exceptional a facut si Stela Popescu, actrita Teatrului de Revista. “La inceput toata lumea ma intreba cum de am acceptat acest rol. Ei bine, mi-a placut foarte mult! Desi pare bruta si legata de pamant Chiva are o inteligenta superioara, este rafinata, progresista si pregateste o surpriza la final”, spune Stela Popescu.


Pentru primul serial romanesc de epoca in Buftea a fost reconstruita o intreaga strada din Bucurestiul de la 1900, munca scenografilor si a echipei de productie intinzandu-se pe 3 luni. S-a filmat in mai multe locatii externe, doua dintre ele, Conacul de la Golesti si Palatul Mogosoaia, pastrand multe dintre elementele epocii. In Buftea a fost construit un platou special pentru Institutul de fete, in realitate un bordel condus de Aretia Belciugesco (Florina Cercel).

Laura Cosoi a intepretat-o pe Tantzi, una dintre fetele care lucrau acolo. “Sunt trista acum, la final de filmari, pentru ca am avut parte de o experienta minunata, iar parfumul “la belle époque” al acelor ani l-am resimtit in fiecare zi. Mi-am facut prietene noi, in fiecare pauza de filmare ne strangeam noi, fetele, si ne povesteam toate cele, eram cele mai guralive din platou spre disperarea colegilor. Mai mult decat atat, am reusit sa ne vedem si dincolo de platoul de filmare, iesim la cafea si simt ca ne-am legat mult acum la finalul unui proiect absolut minunat. O sa-mi fie tare dor de rochia mea, de corset, de Fanny (Jennifer Dumitrascu)”, spune Laura.

Emotionata de scenele jucate alaturi de Maia Morgenstern, Nicoleta Luciu a izbucnit in plans. Este un moment pe care frumoasa mamica nu-l va uita usor. “Am jucat un personaj care a evoluat foarte mult, de la o calugarita la o domnisoara din inalta societate. Nu cred insa ca voi putea uita curand secventele jucate alaturi de Maia Morgenstern, o prezenta care m-a lasat fara suflu la un moment dat. Mi-au dat lacrimile de bucurie ca am avut onoarea sa joc alaturi de o mare actrita”, isi aminteste Nicoleta.

O epoca care parea demult uitata, “la belle époque”, a fost adusa seara de seara, ACASA, in casele telespectatorilor care au trait, alaturi de persoanjele favorite, momente pline de tensiune, baluri fastuoase, nunti sau drame.

Vineri, 9 aprilie, filmarile la primul serial romanesc de epoca “Aniela” iau sfarsit. Dincolo de tristetea actorilor si a echipei de productie, care isi iau la revedere de la o epoca de aur ramane bucuria de a aduce, celor de acasa, parfumul unor vremuri de o frumusete rara, de a le prezenta, de luni pana joi, de la ora 20.30, ACASA.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Diana Dumitrescu se casatoreste cu un print! ...Doar in
Diana Dumitrescu se casatoreste cu un print! ...Doar in "Aniela"

Polixenia Laptaru (Diana Dumitrescu) se casatoreste cu Printul Mihail (Emil Mandanac), iar evenimentul va fi marcat cu o petrecere fastuoasa in episodul de marti al serialului “Aniela” difuzat ACASA.

Adela Popescu si Mihai Petre, prima secventa de dragoste in Aniela!
Adela Popescu si Mihai Petre, prima secventa de dragoste in Aniela!

Intr-o epoca in care regulile de conduita sunt foarte stricte, Aniela (Adela Popescu) si Radu (Mihai Petre) trec peste rigorile impuse de societate, isi asculta inima si traiesc prima lor noapte de dragoste, in episodul din 11 februarie, din "Aniela".

Savureaza
Savureaza "Aniela" si delicatesele de altadata!

Ficatei de stiuca in unt, caviar d'aubergine de la Capsa, supa de scoici si-o tuslama regala. Iata deliciile anului 1900.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.