Taranii din comuna Saschiz au lasat muncile campului. Sunt actori in filmul lui Gerard Depardieu

Ultima actualizare: 10-09-2012 16:01
Gerard Depardieu

Prezenta lui Gerard Depardieu intr-o comuna din Mures le-a facut viata frumoasa, macar pentru o vreme, localnicilor, care isi vor vedea numele pe genericul urmatorului sau film. Actorul intra in pielea personajului principal din nuvela Moartea lui Ipu.


Zeci de localnici se vor uita, candva, mandri la acest film, ca doar e debutul lor cinematografic..

"Moartea lui Ipu" i-a trezit la viata pe localnicii din Saschiz. Chiar daca totul se filmeaza in mare secret si nimeni nu are voie sa sa apropie nici la un kilometru de platoul de filmare, am reusit sa aflam de la cei implicati in proiect cam cum decurg lucrurile.

Trebuie sa stiti in primul rand ca Gerard Depardieu il are drept coleg pe un alt mare actor, american de aceasta data, Harvey Keitel. Cu asemenea legende vii in sat, zeci de gospodari au lasat la o parte lucrul de pe camp si s-au transformat in ... figuranti. Dar ei sunt norocosii, daca se poate spune asa, pentru ca au fost mult mai numerosi cei care s-au prezentat la preselectii.

Acum, cei alesi abia isi mai incap in piele de incantare, ca pot sa joace intr-un film. Si mai sunt si platiti pe deasupra, cu 35 de lei pe zi. Adica, pretul unei zile de munca la camp.

Gerard Depardieu a filmat la Sighisoara, inainte sa ajunga la Saschiz. Aici il va intruchipa pe Ipu, personajul filmului bazat pe o nuvela romaneasca a carei actiune se petrece la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, intr-un mic sat din Transilvania.

Trupele germane cer viata a zece localnici in schimbul unui soldat disparut, iar oamenii vor sa-l sacrifice pe prostul satului. Cei care nu au ajuns printre figuranti susotesc pe la colturi. Unii cu regret, altii cu mandrie.

Cei care au fost selectati sunt incantati de rolurile lor.

Filmul va fi lansat in Franta, dar, prin contract, s-a stabilit organizarea unei premiere si la Sighisoara, unde au fost filmate cateva secvente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO