Scena de la Oscaruri: cristale Swarovski, led-uri si oglinzi speciale

Ultima actualizare: 10-08-2012 16:34

Misterul s-a spulberat cat de cat, cu nici trei saptamani inainte de decernarea Oscarurilor. La Los Angeles a fost prezentata scena si decorurile pentru cea mai renumita festivitate din industria cinematografica.

Firma de design care a primit aceasta misiune, pentru al doilea an consecutiv, promite un spectacol asa cum nu s-a mai vazut. Cel putin la partea de scenografie.

Ideea principala a decorurilor pentru cea de-a 81-a editie Oscar de anul acesta poate fi descrisa in felul urmator: multa lumina si un cadru mereu in miscare, in continua transformare.

Unul dintre cei care s-au ocupat ca festivitatea sa fie cat mai frumoasa, designer-ul David Rockwell, spune ca principala surpriza va fi legata de sala propriu-zisa in care se va tine evenimentul: "Scena este pentru mine, in mare masura, o extensie a spatiului pentru spectatori. Una dintre schimbarile de anul acesta consta reconfigurarea locurilor pentru spectatori, care vor fi asezati in siruri separate, intr-un fel ca ... lojele de la opera"

Ba mai mult, cand va fi trasa cortina, impodobita cu cristale Swarovski, publicul va descoperi o scena de inspiratie clasica dar cu multe "modernisme": in alb, culori platinate, bleu si bronz fumuriu.

Bineinteles, nu va lipsi nici ecranul pentru proiectii. David Rockwell, designer: "Trei elemente de decor rotative. Cele doua laterale au 5 metri in diametru, iar cel din centru, 9 metri. Astfel, publicul va vedea elemente de fundal, inalte tot de 5 metri, in forma convexa sau concava, cu proiectoare cu LED-uri".

O alta gaselnita menita sa dea viata spectacolului va fi utilizarea unor oglinzi speciale, cu mai multe laturi, care vor arunca spectatorilor sute de reflexii.

Oscarurile vor fi acordate pe 7 martie, iar filmele apreciate de critici ca fiind mari favorite sunt "The Hurt Locker" si "Avatar".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO