Marilyn Monroe, viata ascunsa a unei dive aflate in pragul nebuniei!

Sinatra Monroe

Desi au trecut peste 40 de ani de la moartea sa, destinul tragic al actritei Marilyn Monroe face subiectul unei noi carti ce se anunta socanta. In paginile acesteia, aflam amanunte despre cum s-a descotorosit Sinatra de Monroe.

La data de 10 aprilie 1962, la aproape trei saptamani dupa weekend-ul petrecut alaturi de presedintele John F Kennedy la Palm Springs, Monroe avea stabilita o intalnire cu Henry Weinstein, scenaristul noului ei film, "Ceva, ceva, tot o iesi". Ce nu stia Weinstein era ca Marilyn suferea o depresie, dupa ce presedintele a respins-o, scrie Randy Taraborrelli in cartea sa "Viata secreta a lui Marylin Monroe".

Cu o zi inainte de programata intalnire, Marilyn radia si arata sclipitor la repetiile organizate la studiourile Fox. Dar chiar in ziua intalnirii pe care o avea programata cu Weinstein, a intarziat, iar scenaristul i-a telefonat. Diva nu a raspuns intr-o prima faza apelurilor acestuia.

Intr-un final, a raspuns cu o voce stinsa, "sunt bine", dar nu era deloc asa. Alarmat, Weinstein l-a sunat apoi pe psihiatrul Ralph Greenson, care o trata pe Marilyn de schizofrenie. Amandoi au plecat imediat catre resedinta actritei din Brentwood, Los Angeles. Au gasit-o intr-o coma provocata de medicamente. "Era aproape goala. Era mai mult moarta decat vie. Nu stiu cum, doctorul Greenson a reusit s-o readuca la viata", povesteste Weinstein.

Marilyn a luat un adevarat cocktail de medicamente: Nembutal, Demerol, Libirum si cloralhidrat.

Citește și
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe, in forma maxima cu doua luni inainte de a muri!
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Scenaristul a incercat sa amane inceperea filmarilor si a vorbit in acest sens cu mai marii de la studiourile Fox. "Nu, daca opream filmarea unei pelicule de cate ori facea Marilyn o criza, n-ar fi terminat nici macar un film" au raspuns acestia.

Cu patru ani inainte de aceste incidente, Marilyn mai trecuse printr-un eveniment asemanator. Ceea ce demonstra ca suferea de o boala psihica.

Marilyn, diva care suferea in tacere

Una din cele mai apropiate prietene ale lui Marilyn, Grace, a devenit constienta ca aceasta sufera de dependenta de medicamente. Dar nu numai atat: si greutatea era o problema majora pentru Monroe, care apela la clisme ori de cate ori nu incapea in rochiile vaporoase.

In plus, Dr. Greenson era frustrat fiindca si-a dat seama ca nu este singurul care-i prescria pastile. In 1960, pe cand filma la The Misfits, a inceput sa se planga ca aude voci. Desi doza maxima de Nembutal care putea fi administrata era de 100 de miligrame, doctorul i-a dat 300. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, in pauzele de la filmari a fost vazuta in timp ce lua Seconal.

Lista pastilelor pe care le folosea in 1961 este uluitoare: Thorazine, Demerol, Fenorbarbital, HMC, Amytal, Nembutal. S-au gasit 15 cutii de pastile pe noptiera vedetei in ziua in care Marylin a murit.

Cum a "ajutat-o" Frank Sinatra

Frank Sinatra, cu care diva blonda a avut o scurta legatura, i-a invitat pe Monroe, actorul britanic Peter Lawford si pe sotia sa, Pat, la resedinta de la Cal Neva Lodge pe 27 iulie 1962, cu mai putin de doua saptamani inainte ca Marylin sa moara.

Cand Frank a vazut-o pe Marilyn cum arata, s-a ingrozit si l-a sunat imediat pe psihiatrul ei, isi aminteste un barbat ce lucra ca garda de corp pentru Sinatra.

Marilyn si-a deschis geanta pentru a-si cauta un medicament si Sinatra s-a schimbat la fata cand a vazut cate pastile avea: "Marilyn, pentru numele lui Dumnzeu, pentru ce sunt astea? O, sunt shoturile mele de vitamine" i-ar fi raspuns aceasta.

Intr-un final a gasit pastila pe care o cauta si a facut o mica gaura in ea. "Ajunge mai usor in sange", a spus ea.

De teama sa nu moara la el in casa, Sinatra a spus "Scoateti-o de aici, acum!".

In ultima zi a vietii, 4 august 1962, Dr Greenson a parasit casa vedetei, spunandu-i menajerei sa o supravegheze pe pacienta lui. Monroe a luat cu ea telefonul in camera si a inceput sa dea telefoane. L-a sunat pe Lawford si si-a luat adio de la el.

Speriat de ce auzea, Lawford a sunat din nou, dar linia era ocupata. Alarmat de Lawford, avocatul lui Monroe a vorbit atunci cu menajera care l-a asigurat ca Monroe se simte bine.

De aici, apar diverse relatari despre ce s-a intamplat, care nu coincid. Varianta oficiala e ca dr Greenson a fost sunat deoarece usa camerei lui Monroe era inchisa. Greenson a ajuns la ea acasa si s-a dus la fereastra ei. A spart geamul si a intrat pe fereastra. A vazut-o pe Marilyn zacand pe jos, cu receptorul in mana.

"Teorii" despre moartea sa

De-a lungul vremii s-a zvonit ca Monroe ar fi fost ucisa de Bobby Kennedy sau la ordinul acestuia dintr-un motiv simplu: nu voia ca numele familiei sa fie patat. S-a mai vehiculat ca Peter Lawford, Dr Greenson sau Mafia ar fi ucis-o.

Ramane un mister de ce autoritatile au fost contactate la doua ore dupa ce Marilyn a fost gasita, si nu imediat. In plus, oricat de ciudat ar parea, nu s-au gasit urme de supradoza de medicamente in stomac. Unii spun ca Monroe se obisnuise cu o cantitate impresionanta de medicamente.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Criza scoate mortii din morminte! Vrei eternitatea deasupra lui Marilyn?
Criza scoate mortii din morminte! Vrei eternitatea deasupra lui Marilyn?

O vaduva din Los Angeles a decis sa scoata la vanzare locul de veci al sotului sau, localizat chiar deasupra mormantului legendei hollywoodiene, Marilyn Monroe, pentru ca are nevoie de bani ca sa isi plateasca ipoteca.

Marilyn Monroe, in forma maxima cu doua luni inainte de a muri!
Marilyn Monroe, in forma maxima cu doua luni inainte de a muri!

Fotograful american Lawrence Schiller a realizat un set de fotografii cu Marilyn Monroe, cu doua luni inaintea de moartea ei, in august 1962.

Ultimele imagini cu Marilyn Monroe inainte de a muri!
Ultimele imagini cu Marilyn Monroe inainte de a muri!

Cu cinci zile inainte de a muri, Marilyn Monroe a plecat intr-o excursie in Lake Tahoe, Nevada, insotita de mai multi prieteni, printre care pianistul Buddy Greco si Franck Sinatra.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.