Gerard Depardieu acuzat de rasism in ultimul sau film, "Celalalt Dumas"

Ultima actualizare: 17-05-2012 07:05

Marele actor francez si producatorii ultimului sau film despre viata lui Alexandre Dumas sunt acuzati de rasism. De vina ar fi ochii albastri si parul blond al lui Depardieu, contra tenului masliniu si a parului carliontat ale lui Dumas.

Abia lansat in cinematografe, "Celalalt Dumas" are parte de mai multe critici decat si-ar fi inchipuit producatorii sai. Faptul ca Alexandre Dumas, creol de origine, nu este interpretat de un actor de culoare, macar mulatru, a infuriat asociatiile minoritatii afro.

"In loc sa spunem povestile adevarate ale oamenilor de culoare, noi "inalbim" personajele chiar si atunci cand e clar ca sunt de culoare", e de parere Patrick Lozes de la Asociatia Negrilor din Franta.

Replica lui Gerard Depardieu n-a intarziat: "Aceasta disputa pur si simplu nu conteaza pentru mine. Stiti cu totii ca in Franta avem probleme peste tot legate de identitate. (...) Eu unul nu vreau sa intru in aceasta polemica pe care o consider inutila si neinteresanta".

Atitudine sustinuta si de francezii de rand, dornici de un singur lucru. Sa se bucure de un film bun, cu actori de exceptie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO