Film despre Vlad Tepes, produs de Brad Pitt, se va filma partial in Romania

Ultima actualizare: 11-10-2012 08:40
Vlad Tepes

Lungmetrajul "Vlad", inspirat din viata tanarului print valah Vlad Tepes, va fi produs de Brad Pitt. Anuntul a fost facut de Printesa Lia, care a mai precizat ca unele scene vor fi filmate la Curtea de Arges.

"Conform informatiilor pe care le detin in acest moment, exista o probabilitate foarte mare ca Brad Pitt sa fie implicat intr-un proiect in Romania. Este vorba despre un lungmetraj al carui subiect va fi viata voievodului Vlad Tepes. Este aproape o certitudine faptul ca scenele exterioare vor fi filmate in zona Curtea de Arges, iar costumele se pare ca vor fi realizate tot in Romania", a declarat Printesa Lia.

Producatorii americani ai filmului "Vlad" analizeaza deja variantele de a include in distributie si actori romani. De asemenea, filmarile ar putea incepe in toamna.

"Sunt foarte fericita ca Romania devine din ce in ce mai interesanta pentru industria cinematografica din America. impreuna cu sotul meu, Printul Paul, am facut lobby pentru astfel de proiecte, la mai multe studiouri din aceasta tara. Dupa intalnirea care a avut loc la Hollywood cu reprezentantii studioului Miramax, acestia au luat decizia de a filma in Romania «Cold Mountain», cu Nicole Kidman, film care a avut un buget de 100 de milioane de dolari. De asemenea, dupa vizita noastra la resedinta lui Steven Seagal, acesta a venit in Romania si a realizat mai multe proiecte. si, nu in ultimul rand, fostul meu vecin din San Francisco, Francis Ford Coppola, a fost in Romania si a filmat «Tinerete fara tinerete». Filmarile s-au desfasurat la Bucuresti, pe tarmul Marii Negre, in Delta Dunarii, la Piatra Neamt", a adaugat Printesa Lia.

Scenariul este semnat de Scott Kosar, cunoscut ca pasionat de istorii macabre. El a scris scenariul pentru "Masacrul din Texas/ Texas Chainsaw Massacre" (2003), "Amityville/ Amityville Horror" (2005) si "Masinistul" (2004).

Potrivit presei internationale, "Vlad" este un film care nu va pune accent pe celebra legenda a lui Dracula, legata de personalitatea lui Vlad Tepes.

Brad Pitt a interpretat in 1994 rolul unui vampir in filmul "Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor", in care a jucat alaturi de Tom Cruise.

In 1992, Francis Ford Coppola a regizat filmul "Dracula", in care au jucat Winona Ryder, Anthony Hopkins si Gary Oldman.

Scriitorul britanic Bram Stoker (1847 - 1912) l-a folosit pe Vlad Tepes ca sursa de inspiratie pentru romanul sau "Dracula", publicat in 1897. Tot Bram Stoker a avut ideea sa asocieze aceasta legenda europeana cu un animal sud-american - liliacul hematofag numit si "Vampir" (Desmodus rotundus).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO