"Eu cand vreau sa fluier, fluier", cel mai bun film romanesc

Dată publicare: 29-03-2011 00:26
Dată actualizare: 06-09-2012 13:08


"Eu cand vreau sa fluier, fluier", debutul in lungmetraj al lui Florin Serban, a fost marele castigator al galei premiilor Gopo 2011, cu sapte trofee adjudecate din 13 nominalizari, inclusiv cele pentru cea mai buna regie si cel mai bun film.

Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier",inclus in preselectia pentru Oscar

Pelicula “Eu cand vreau sa fluier, fluier”, vanduta in 15 tari!

Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", de Florin Serban, a fost marele favorit in cursa pentru trofeele Gopo care au fost acordate luni seara, in Bucuresti.

Un alt debut in lungmetraj, "Morgen", de Marian Crisan, care a avut 11 nominalizari, a plecat acasa cu mana goala, in timp ce "Marti, dupa Craciun", de Radu Muntean, care a avut 10 nominalizari, a obtinut doar un premiu, pentru cea mai buna actrita in rol principal - Mirela Oprisor.

"Caravana cinematografica", in regia lui Titus Muntean, a obtinut cinci premii Gopo, iar "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", de Andrei Ujica, a luat doua premii, printre care si cel pentru cel mai bun documentar.

Un moment emotionant, la care toata sala a fost de acord si cei peste 700 de invitati s-au ridicat in picioare, a fost cel in care Victor Rebengiuc a primit premiul pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru prestatia din filmul "Medalia de onoare" de Calin Netzer.

Cea de-a cincea editie a galei premiilor Gopo a fost un prilej pentru regizori, scenaristi, actori, compozitori, directori de imagine, sunetisti, producatori, distribuitori de film din Romania sa faca bilantul anului cinematografic 2010, cel mai prolific in ceea ce priveste productia cinematografica autohtona, din 1989 pana in prezent.

Pe www.procinema.ro puteti vedea lista completa a castigatorilor Galei Gopo.


VIDEO PROTVPLUS.RO