Cinematografia romaneasca, elogiata la Cannes

Ultima actualizare: 10-07-2012 05:13
Cannes

Filmele prezentate de regizorii romani la Festivalul de la Cannes se bucura de aprecierea criticilor care nu ezita sa vorbeasca de noul val de aur al cinematografiei romanesti.

"Festivalul de la Cannes are toate meritele pentru ca a descoperit noul val romanesc si pastreaza traditia, completandu-si selectia cu cei mai buni cineasti bucuresteni", scrie Hollywood Reporter.

Intr-un material intitulat "Romanii, pe val la Cannes", Hollywood Reporter enumera peliculele romanesti prezentate la festival, incepand cu "Aurora", cel mai nou film al lui Cristi Puiu, prezentat in cadrul sectiunii Un Certain Regard, dupa ce a castigat marele premiu la Cannes cu filmul "Moartea domnului Lazarescu" in 2006.

In aceeasi sectiune este prezent si filmul "Marti, dupa Craciun" de Radu Muntean. De asemenea, publicatia aminteste si de "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" de Andrei Ujica, un film care urmeaza sa aiba premiera marti. Potrivit Hollywood Reporter, filmul lui Ujica este rezultatul "unei munci titanice", deoarece a fost creat dupa vizionarea a sute de ore de materiale de arhiva.

Totodata, Hollywood Reporter remarca filmul "Buna, ce faci" de Alexandru Maftei, care ruleaza la Cannes in cadrul Marché du Film.

"In timp ce regiunea Balcanilor se afla pe o linie de plutire, cel putin in ceea ce priveste Festivalul de la Cannes, Romania isi pastreaza standardul de aur", incheie Hollywood Reporter.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO