A murit un mare artist al muzicii rock: Ronnie James Dio!

Ultima actualizare: 10-04-2012 17:48
Ronnie James Dio

Fostul solist al celebrelor trupe Rainbow si Black Sabbath a murit duminica, la varsta de 67 de ani, rapus de boala. Artistul suferea de mai mult timp de cancer la stomac.

Anuntul oficial privind moartea lui Ronnie James Dio a fost facut chiar de catre sotia acestuia, Wendy.

"Astazi, inima mea este franta", a scris Wendy Dio pe site-ul artistului.

"Multi, multi membri ai familiei si prieteni au reusit sa isi ia adio de la el inainte sa plece, in liniste, dincolo. Ronnie stia cat de iubit este. Apreciem mult dragostea si sprijinul pe care ni l-ati aratat... As vrea sa stiti ca va iubea pe toti si ca muzica lui va trai pentru totdeauna", a mai scris sotia lui Ronnie Dio.

Renumitul vocalist a anuntat ca sufera de cancer la stomac in vara anului trecut, la scurt timp dupa debutul turneului mondial al trupei Heaven & Hell, o "reincarnare" a formatiei Black Sabbath.

De altfel, trupa Heaven & Hell urma sa concerteze si la Bucuresti, pe 26 iunie, in cadrul Sonisphere Festival, insa evenimentul a fost anulat tocmai din cauza agravarii starii lui de sanatate.

Ronnie James Dio a devenit celebru in 1975, ca solist al trupei de heavy metal Rainbow, lansata de chitaristul Ritchie Blackmore, fost membru al trupei Deep Purple. Ulterior, Dio l-a inlocuit pe Ozzy Osbourne ca solist al trupei Black Sabbath, in 1980. Primul album lansat in noua formula a fost "Heaven And Hell", considerat de multi critici ca fiind unul dintre primele materiale discografice de heavy metal din lume.

De asemenea, Dio s-a bucurat de succes in cariera solo, cu trupa care ii purta numele - Dio.

Heaven & Hell reprezenta o colaborare muzicala a membrilor trupei Black Sabbath: Tony Iommi si Geezer Butler cu doi fosti membri ai aceleiasi trupe - Ronnie James Dio si Vinny Appice. Cei patru muzicieni de la Heaven & Hell au compus si concertat impreuna, sub numele de Black Sabbath, intre anii 1980-1982 si 1991-1992.

In 2006, ei s-au intalnit din nou pentru a inregistra trei piese noi pentru compilatia "Black Sabbath: The Dio Years" si au hotarat sa plece intr-un nou turneu, in 2007-2008. Tony Iommi, detinatorul drepturilor asupra numelui Black Sabbath, a luat decizia ca noua trupa se numeasca Heaven & Hell, pentru se diferentia de trupa Black Sabbath din perioada Ozzy Osbourne.

Numele trupei a fost ales dupa primul disc Black Sabbath, cu Ronnie James Dio ca solist, lansat in 1980. Pe 28 aprilie 2009, grupul Heaven & Hell a lansat albumul "The Devil You Know", ajuns pe locul al optulea in topurile americane de specialitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO