Americanii isi boteaza copiii dupa numele personajelor din Twilight

10-05-2010 00:00


Twilight

Americanii sunt fascinati de supranatural. Astfel, Twilight este printre cele mai bine vandute povesti cu vampiri, iar personajele din pelicula in care joaca Robert Pattison si Kristen Stewart au devenit inspiratie pentru numele copiilor.

O statistica publicata de autoritatile americane arata ca multi dintre baietii nascuti in 2009 se numesc Cullen, dupa numele personajului principal din film, Edward Cullen, in vreme ce majoritatea fetitelor se numesc Isabella, dupa numele iubitei lui Edward din film.

Un alt nume care apare in topul preferintilor parintilor este Jacob, dupa cum se cheama rivalul lui Cullen, Jacob Black, desi in acest caz este discutabil daca Twilight chiar are vreo legatura cu algerea facuta. Asta pentru ca 11 ani la rand numele de Jacob a fost in fruntea clasamentului.

Twilight nu a fost insa singura “muza” care i-a incantat pe adulti cand au ales numele micutilor. Acestia au tras cu urechea si pe la Casa Alba, asa ca Maliyah, o varianta a numelui fiicei Presedintelui Obama, Malia, a fost printre cele mai frecvent alese in 2009.

La fel de bine s-a clasat in statistici chiar si numele sefului SUA, Barack. Amuzant este insa faptul ca mai des intalnit este numele catelului presidential, Bo.

Sursa: The Telegraph

Tags: twilight,

VIDEO PROTVPLUS.RO