Actrita din Romania, in topurile internationale, alaturi de Meryl Streep si Charlize Theron

Dată publicare: 23-12-2011 18:06
Dată actualizare: 22-08-2012 19:33


Tineti minte acest nume: Mirela Oprisor. Este o actrita romanca, apreciata de criticii din Statele Unite. I-a cucerit pe americani cu rolul principal din filmul "Marti, dupa Craciun", in regia lui Radu Muntean.

Ea apare intr-unul dintre cele mai prestigioase topuri de sfarsit de an, dupa Meryl Streep, Charlize Theron si inaintea lui Jodie Foster. "Ma asteptam la aprecieri pentru film, nu pentru mine", a spus cu modestie actrita. 

Povestea Adrianei si a lui Paul Hanganu i-a impresionat pe criticii americani din primavara, cand au vazut filmul la festivalul de la Cannes. Unul dintre ei scria atunci ca, daca "Marti, dupa Craciun" ar fi rulat la sectiunea principala, Mirela Oprisor fi putut castiga premiul pentru cea mai buna actrita, inaintea lui Juliette Binoche.

Filmul lui Radu Muntean spune povestea a doi soti casatoriti de 10 ani, cu un copil si aparent fericiti. Din plictiseala, barbatul isi inseala partenera. "La filmari a fost usor pentru ca, atunci cand am auzit , m-am relaxat total", povesteste Mirela Oprisor.

Village Voice Film Poll este unul dintre cele mai prestigioase topuri de sfarsit de an. Aproape 100 de critici de film examineaza si voteaza cele mai bune prestatii de peste an. Pe primele trei locuri sunt Anna Paquin, pentru rolul din pelicula "Margaret", Juliette Binoche, pentru "Certified Copy" si Kirsten Dunst, pentru "Melancholia".

In top, dupa Mirela Opris, pe locul 38, este si Maria Popistasu, cea care a jucat rolul amantei in "Marti, dupa Craciun".

Filmul lui Radu Muntean a fost selectat la Festivalul de Film de la Cannes in competitia "Un Certain Regard".


VIDEO PROTVPLUS.RO