VIDEO. Barack Obama canta blues cu Mick Jagger, in timpul unui concert la Casa Alba

Ultima actualizare: 28-08-2012 23:40

Mick Jagger a avut nevoie marti seara de toata puterea sa de convingere pentru a-l determina pe presedintele Statelor Unite, Barack Obama, sa ia microfonul si sa cante un blues, la o luna dupa ce a facut senzatie intonand o melodie soul.

"Nu in seara asta!", a protestat Obama, atunci cand solistul formatiei Rolling Stones si chitaristii B.B. King si Buddy Guy l-au invitat sa li se alature pe scena de la Casa Alba, pentru a canta refrenul melodiei "Sweet Home Chicago" a lui Robert Johnson. "Puteti sa o faceti", i-a spus unul dintre artisti.

Obama a cedat in final si a luat microfonul pentru a canta alaturi de ei "Come on, baby don't you want to go... Sweet home, Chicago", o piesa care omagiaza fostul sau fief politic din Illinois. El nu a urcat insa pe scena.

Aceasta este a doua incursiune muzicala in decurs de o luna pentru Obama, care la 19 ianuarie, la New York, a intonat melodia soul a lui Al Green "Let's stay together", la Teatrul Apollo din Harlem, unde participa la o reuniune electorala in vederea alegerilor prezidentiale din 6 noiembrie.

Barack Obama a salutat marti "o seara extraordinara". "Atunci cand esti presedinte, nu poti iesi seara la plimbare, pentru a-ti limpezi gandurile, sau sari in masina. Este frustrant. Dar exista si seri in care B.B. King si Mick Jagger vin la tine!", a afirmat el.

Inaintea lui Obama, marea vedeta a serii a fost Mick Jagger care, la 68 de ani ai sai, a recurs la toata panoplia de miscari si gesturi sacadate pentru a-i insoti vocea de neimitat. Solistul formatiei Rolling Stones a inceput cu melodia "I Can't Turn You Loose", pe care spectatorii evenimentului "Red, White and Blues", in primul rand Obama si sotia sa Michelle, au ascultat-o in picioare, tinand ritmul.

La inceputurile lor, membrii formatiei britanice au recurs mult la ritmurile blues-ului american, contribuind astfel la descoperirea acestei culturi de catre tinerii albi din SUA, intr-o perioada in care segregarea rasiala era inca in vigoare in statele din Sud. Facand aluzie la acea perioada, Obama, primul presedinte de culoare al Statelor Unire, a vorbit inainte de concert despre caracterul universal al blues-ului, care "ne aminteste ca am traversat perioade mai dificile".

"Sunt mandru sa-i gazduiesc pe acesti artisti, nu numai ca admirator, ci si ca presedinte, pentru ca muzica lor ne invata ca atunci cand ne aflam la o rascruce de drumuri, nu fugim de problemele noastre, ci le facem fata, cantam despre ele", a adaugat el.

Acest concert, care va fi difuzat la televiziunea publica americana, este organizat cu ocazia "Black History Month", luna in care Statele Unite isi amintesc de contributiile comunitatii afroamericane la istoria si la cultura lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO